Braća Dušan i Stojan Rajić, čije je prljave poslove razotkrio Kurir, nastavljaju da pozivaju na linč naše novinarke Jelene S. Spasić, objavljuju njene privatne fotografije i uvredljive komentare. Kurir nastavlja da apeluje na nadležne da zaštite našu novinarku.

Na reakciju pozvali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar informisanja i telekomuikacija Dejan Ristić, američki ambasador Krsitofer Hil, kao i predsednik upravnog odbora ANEM, Komisije za istraživanje ubistava novinara i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara, Veran Matić

Sequence 03.01_26_37_19.Still007.jpg
Kurir Televizija 

Na ovu temu za Kurir televiziju govorii su doktor i narodni poslanik Nada Macura, kao i Milan Rašević, urednik Udarnih vesti na Kuriru.

Rašević je prvo detaljno objasnio kako je došlo do ovog neopravdanog napada na novinarku:

- Prvog septembra je izašla naslovna strana dnevnih novina Kurir, gde je objavljena jedna vrsta pobede jer je na inicijativu Kurira došlo do toga da država potpiše ugovor sa proizvođačem senzora za kontinuirano merenje šećera, gde su se ljudi snalazili i nabavljali ih na crno. Potpisan je i protokol o tretmanu dece sa dijabetesom u školama.

Kurir televizija Nada Macura strogo osudila napad braće Rajić na novinarku Kurira: Mora se oglasiti struka!

Kako je Rašević objasnio, iako nisu bili pomenuti u tekstu, braća Rajić su se tada osetili napadnuto.

- Oni su okačili sliku naše novinarke na društvene mreže govoreći da je u pitanju lažna vest i širenje lažne nade. Napravili su dve greške, napali su Kurir koja je jedna od najjačih medijskih kuća i napali su našu, možda i najbolju, novinarku.Ona je majka, a mora da se budi i da ne zna šta je čeka svako jutro, samo zato što je radila svoj posao - rekao je Rašević.

Nada Macura je istakla i da ne postoji bolest koja može da se leči preko društvenih mreža, a da zdravlje treba da bude prioritet svih građana.

Sequence 03.01_20_48_24.Still006.jpg
Kurir Televizija 

- Da li oni imaju neki sertifikat da ukinu terapiju? Terapija se ne može ukinuti, posebno kod dece koja su zavisna od insulina. Pozdravljam fizičku aktivnost, ali ne dolazi u obzir menjati terapiju za neko bilje. Struka treba da se oglasi povodom ovoga - rekla je Macura, i dodala:

- Braći Rajić bih poručila da se vrate u svoje fitnes sale, oni su možda sjajni privatni treneri, ali nek rade ono što znaju. Novinarima se ne sme ulaziti u privatni život ili im slati pretnje. 

Kurir je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal, a predat je nalog policiji da se nastavi istraga. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Gosti Kurir televizije osudili napade braće Rajić na našu novinarku Jelenu Spasić