Ako tražite savršenu destinaciju da produžite sebi leto i pobegnete od svakodnevnice u oktobru, Tunis je pravo mesto za vas! Ovaj biser severne Afrike, sa svojom bogatom istorijom, prelepim plažama i toplim morem, pruža nezaboravno iskustvo za svakog putnika.

Concorde Green Palace4.jpg
Promo 

Tunis  je zemlja sa neverovatno bogatom kulturnom baštinom. Od istorijskog Kartagine, čuvene po svojim antičkim ruševinama, do Medine u Tunisu – starog grada pod zaštitom UNESCO-a, gde možete lutati kroz uske uličice i istraživati zanatske radnje i šarmantne tržnice. Pustinja Sahara pruža priliku za avanturističke obilaske, dok su oaze poput Tozeura pravi raj za ljubitelje prirode.

Jaz Tour Khalef3.jpg
Promo 

Iako je oktobar mesec kojim jesen ulazi na velika vrata, vreme u Tunisu  je i dalje idealno za uživanje na plaži. Temperature se kreću oko prijatnih 25°C, što je idealno za kupanje i sunčanje. Obale u Hammametu i Susu nude predivne peščane plaže, dok mnogobrojni hoteli i resorti omogućavaju maksimalnu relaksaciju uz vrhunsku uslugu. Za ljubitelje sportova na vodi, tu su ronjenje, jedrenje i kajtsurfing.

Le Royal Hammamet33.jpeg
Promo 

Ljubitelji nove, interesantne hrane uživaće u autentičnim tuniskim specijalitetima. Obavezno probajte kuskus sa povrćem i mesom, začinjen aromatičnim začinima, kao i brik, hrskavo pecivo punjeno jajima, tunjevinom ili sirom. Tuniska kuhinja je spoj mediteranskih i arapskih uticaja, pa ćete moći uživati u svežim morskim plodovima, maslinama i zanimljivim salatama.

Le Royal Hammamet28.jpeg
Promo 

Za ljubitelje filma, Tunis  je posebno interesantan jer je upravo ovde sniman veliki deo legendarnog serijala Ratovi zvezda. Jedna od najpoznatijih lokacija je selo Matmata, poznato po svojim podzemnim kućama, gde su snimane scene sa planete Tatooine, rodnog mesta Lukea Skywalkera. Ove fascinantne trogloditske kuće ukopane su u zemlju kako bi obezbedile hlad u vrelim pustinjskim predelima, a danas su pravi magnet za turiste i fanove filma. Pored Matmate, možete posetiti i Ksar Ouled Soltane – impresivni kompleks starih skladišta, poznat kao mesto gde su snimane scene za Lukeovu farmu. Ova lokacija vas vodi pravo u svet Ratova zvezda, pružajući priliku da osetite atmosferu jedne od najomiljenijih filmskih saga, dok istražujete pustinjski pejzaž i kulturu Tunisa.

Jaz Tour Khalef4.jpg
Promo 

Jedan od najposećenijih hotela ove godine, kojim su gosti izuzetno bili zadovoljni jeste Le Royal Hammamet 5*  koji se nalazi u čuvenom turističkom mestu Yasmine Hammamet. Hotel nudi All Inclusive uslugu i ima sopstvenu peščanu plažu.

Druga lokacija, izuzetno popularna među turistima je deo u blizini prelepe marine Port el Kantaui. Tu se, na svega 500 m udaljenosti, nalazi hotel Barcelo Concorde Green Park Palace 5*  iz svetski poznatog lanca hotela. Hotel je smešten na prelepoj peščanoj plaži, a usluga u hotelu je takođe All Inclusive.

Concorde Green Palace10.jpeg
Promo 

Kome je želja da brzo sa aerodroma stigne do hotela i da lako i jednostavno ode do Susa u obilazak i šoping, predlažemo hotel Jaz Tour Khalef 5* https://www.1atravel.rs/putovanje/jaz-tour-khalef/ koji se nalazi na samom ulazu u grad, na sjajnoj lokaciji i može se pohvaliti sjajnom uslugom. I ovaj hotel ima svoju peščanu plažu i All Inclusive uslugu.

Iskoristite jedinstvene last-minute ponude agencije "1A Travel" za Tunis  u oktobru i otkrijte sve čari ove prelepe zemlje po povoljnim cenama! Rezervišite sada i uživajte u spoju kulture, gastronomije i nezaboravnog odmora na Mediteranu. Rezervaciju za svoj odmor možete uraditi i samostalno online  ili pozivom na call centar 011 655 78 00. Tunis čeka na vas!

Promo