Braća Dušan i Stojan Rajić, personalni treneri koji stoje iza tzv. Dijabetes revolucije, već danima vode hajku protiv redakcije Kurira i novinarke Jelene S. Spasić jer istražuje njihove sumjive poslove.

Oni tvrde da je Kurir pokrao njihove zasluge u borbi za decu sa dijabetesom, hajku su nastavili obmanjujući svoje pratioce na društvenim mrežama.

366438_241003.01_41_21_01.Still009.jpg
Kurir Televizija 

Zbog neistinitih tvrdnji i pre svega ugrožavanja bezbednosti novinarke oglasili su se lekari, ministri, ambasadori, kao i predstavnici novinarskih udruženja, a reagovala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

- Nedopustivo je da bilo koji novinar bude izložen pretnjama zbog bilo čega što je napisao. Sloboda izražavanja je vrlo važna, a uloga medija je važna po svim pitanjima. Bilo koje uzimanje pravde u svoje ruke nas može odvesti u propast, institucije moraju biti nadležne - istakla je Janković.

Kurir televizija Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković: Nedopustivo je da bilo koji novinar trpi pretnje

Ona je objasnila i da je uređivanje digitalnog prostora jedno od najkompleksnijih pitanja, ali ne samo po pitanju ucena i pretnji upućenim novinarima, već i zbog svih ostalih formi internet nasilja:

- Postoji publika koja uživa u tome da posmatra zlostavljanje na društvenim mrežama, posebno kada su u pitanju deca, a takva vrsta nasilja ostavlja dugoročne posledice po pojedince.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Nada Macura strogo osudila napad braće Rajić na novinarku Kurira: Mora se oglasiti struka!