Anastasija iz Srbije nalazi se na razmeni studenata u Hong Kongu i skoro svakodnevno svoje pratioce na društvenim mrežama obaveštava o raznim zanimljivostima, a nedavno je posetila i grad u Kini u koji dolazi veliki broj Srba.

Nedavno je posetila i kineski grad Šendžen i otkrila da se tamo može kupiti sve od markiranih stvari i to po niskim cenama.

Plaćanje skeniranjem dlana. Da, to je u Kini moguće. Dobrodošli u Šendžen, grad u kojem možete kupiti baš sve što zamislite od markiranih stvari po niskim cenama. Prvi šok, plaćanje dlanom u radnjama. Drugi šok, svi znaju za Srbiju, plus imaju novčanicu od 20 dinara okačenu u radnji, jer kako kažu, puno Srba ovde dolazi da nabavlja robu na veliko - ispričala je Aleksandra.

Navela je da su u pitanju radnje koje prodaju sve moguće marke, kao i da je reč o veoma kvalitetnim kopijama.

- Ono što je izloženo u radnji, nije ono što kupujete na kraju. Nakon što uđete u radnju, vade vam desetak kataloga u kojima ima svega što postoji, a cena naravno zavisi od količine koju kupujete. Raspitali smo se i za cene. Majice su uglavnom oko 20 evra, torbe od 40 do 180 evra, u zavisnosti od kvaliteta, a obuća slično tome. Nakon ovog ludog šopinga, smo se uputili da probamo i kinesko pečenje, koje se servira uz senf i moram vam reći da je ovo za sada najukusniji obrok ovde - dodala je ona.

Kineska medijska grupacija Mrkić: Kina zaslužuje da bude prva u privredi sveta