Prostitucija se u Srbiji smatra prekršajem, a uslovi u kojima rade devojke koje se bave ovim poslom iznova otvara pitanje: Da li je treba legalizovati ili ne.

Gosti "Pulsa Srbije" koji su diskutovali o ovoj temi bili su Maja Jovanović, Generalni sekretar „IBSSA-Biroa za borbu protiv trgovine ljudima" i Blažo Marković, predsednik Sindikata policijskih starešina Srbije i predsednik pokreta Novi ljudi- nova snaga Srbije.

Jovanović je odgonetula šta je sve danas paravan za prostituciju:

Kurir televizija Gosti Kurir televizije o legalizaciji prostitucije

- Može biti apsolutno sve, toliko govorimo o tome i načinima koji se koriste, a kada govorimo o legalizaciji prostitucije to nitša neće pomoći, biće svakako prisutni načini obilaženja jer i legalizacijom postoje zakonske smernice koje se moraju pratiti. Ono što je jako važno, jesu poslovi koji se nude putem oglasa, a obećavaju dobre zarade, smeštaj, uslove i tu se uvek rprovlači nešto VIP, nešto luksuzno i tu bi trebalo biti posebno oprezan. Naravno da su mnogi saloni za masažu paravani za jednu vrstu ekspolatacije sekusalne prirode, a ljudima se mora približiti da ne možemo negativno kategorisati regularne salone za masažu na osnovu nekog negativnog. Čak i sam oglas može reći o kakvoj masaži je reč.

Marković je pričao da li bi sama legalizacija nešto promenila:

- Ne bi ništa promenila, ali se ovde ne radi o prostituciji, ja insistiram na legalizaciji seksualnih radnika, a to je druga priča i reč. Kada kažemo seksualna radnica, onda mislim ona zanat, a prostitucija i makroi, posredovanje u tim stvarima, to rade upravo oni. Trebalo bi pitati narod da li smo za seksualizaciju seksualnih radnika, a ne prostitucije, pa ćete videti koliko bi procenata dobili. Negde gde je to legalno postoje pregledi na svakih 15 dana, a bez zakona vladaju i razne bolesti.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

kurir televizija Legalna prostitucija?