Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao se danas u Beogradu sa konsultantom i nekadašnjim zamenikom generalnog sekretara Međunarodne federacije novinara (International Federation of Journalist) Džeremijem Dirom, kao i sa konsultantom u Međunarodnoj federaciji novinara Nisrin Salameh.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar za informisanje Miloš Garić, predstavnik Sektora za informisanje MIT Dejan Stojanović, izvršna direktorka Sindikata novinara i medijskih radnika Srbije (SINOS) Dragana Čabarkapa, predsednik SINOS-a Siniša Otašević, član Izvršnog odbora SINOS-a Nada Kalkan, kao i član Grupe mladih lidera Međunarodne federacije novinara Miloš Panić.

Tokom dužeg i konstruktivnog razgovora razmatrane su teme od posebne važnosti za dalje unapređenje oblasti javnog informisanja. Tom prilikom detaljnije je razmatrana tema nužnosti otpočinjanja socijalnog dijaloga unutar medijske zajednice, sa posebnim akcentom na unapređenju radno–pravnog i materijalnog položaja zaposlenih u medijima, a ponajpre u javnim medijskim servisima.

Ministar je uvažene goste upoznao sa zakonodavnim okvirom i brojnim aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi u okviru procesa dijaloga sa partnerima na medijskoj sceni koji za cilj ima postepeno i kontinuirano unapređenje najznačajnijih aspekata unutar oblasti javnog informisanja, kao i sa do sada postignutim rezultatima. Uvaženi gosti pozdravili su dosadašnje aktivnosti Ministarstva koje su označili ispravnim i pravovremenim.

Sagovornici su postigli visok stepen saglasnosti u vezi sa navedenim temama i ukazali na značaj intenziviranja saradnje Ministarstva i Međunarodne federacije novinara.

Kurir.rs