Posle višemesečnog procesa odabira i na osnovu visokih kriterijuma, dodeljena je nastavniku koji je pokazao izuzetne rezultate i posvećen rad u obrazovnom sistemu Srbije.

- Ja sam upoznao ovde gomilu predobrih nastavnika i kao što sam rekao, stvarno se ne bi pogrešilo da je izabran bilo ko od njih. Znači jedna neverovatna energija. Ne bih rekao da mene nešto izdvaja od njih jer to bi stvarno bilo netačno - rekao je za Kurir televiziju nagrađeni nastavnik.

Mladen Šljivović.jpg
Kurir Televizija Mladen Šljivović

Otkrio je i šta ga to čini omiljenim kod svojih đaka.

Kurir televizija "Ne treba nastavnik da tera dete da nešto ponavlja, već ovo..." Mladen Šljivović iz Zaječara dobitnik prve nagrade "Prosvetitelj" u SANU

- Generalno, ja smatram nekako da nastavnik nije onaj koji će te terati da ponoviš ono što si uradio, nego da je nastavnik neko koji će ti reći ok, ovo su tvoja interesovanja, hajde da probamo da ih razvijemo, hajde da probamo da otputujemo negde gde ti želiš da odeš. I to je u stvari cela moja filozofija. Vannastavne aktivnosti, od učeničkih kompanija, rada u bašti, sekcije programiranja, onih malih filmova koje smo pravili, sve to sa jednim jedinim cijem, učenik i njegova interesovanja i onda je sve to otvoreno.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Zemunska osnovna škola jedina u Srbiji obučava nastavnike o nasilju