Na jugu i jugoistoku Srbije do kraja dana, tokom noći, kao i u subotu ujutru očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40, lokalno i oko 50 mm kiše, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu ponegde biti praćeni grmlјavinom. Pre podne duvaće umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slablјenju do kraja dana.

Najviša temperatura od 14 na severozapadu do 27 stepeni na jugoistoku Srbije.

Do kraja sedmice povremeno kiša i pljuskovi

"Za vikend i dalјe povremeno kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlјe, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu novo prolazno naoblačenje s kišom", najavio je RHM.

Hidrološka najava

Na Savi narednih sedam dana vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.