U Novoj Gorici večeras je održana tradicionalna priredba "Razigrana srca", koju je 21. put organizovalo Srpsko kulturno društvo "Sloga" iz tog slovenačkog grada, koje decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u tom regionu.

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević, koji je prisustvovao priredbi, rekao je da je ponosan što kroz program podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Srbije i dijaspore može da se pruži podrška udruženjima dijaspore i regiona, jer je zajednički cilj da svim silama sačuvamo identitet srpskog naroda, gde god se on nalazio.

- Ovo što vi radite kroz programe vašeg udruženja, što kroz folklorne i muzičke sekcije i priredbe negujete i svetu pokazujete naše nasleđe, govori da ste najbolji ambasadori naše zemlje. Vi koji godinama živite daleko od rodnog mesta i koji ste rođeni ovde, čuvate uspomenu na simbole našeg naroda, na naš jezik, ćirilicu, kulturu, tradicionalne vrednosti, jer znate da bez tih simbola nema ni našeg naroda, ni naše budućnosti - kazao je Milićević, navodi se u saopštgenju.

Kurir.rs/Fonet