Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije dao je nalog Verskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke najugroženijim porodicama, koje je zadesila poplava u Bosni i Hercegovini, uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 evra — nakon čega je apel podelio i na svom Instagram nalogu. 

- Sa velikom tugom i bolom u srcu primio sam vesti o razornim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Naše komšije su izgubili domove, imovinu, a mnogi su ostali bez svojih najdražih. U ovim teškim trenucima, kada se suočavamo sa tragičnim prirodnim pošastima, moramo pokazati veru na delu i pomoći drugima u nevolji - napisao je uz podeljene fotografije. 

"Novac nije sve, zato..."

Patrijarh Porfirije nalazi se u kanonskoj poseti sveštenstvu u Kanadi, ali je naložio novčanu pomoć, koja će biti podeljena bez obzira na veru i kom narodu pripadaju, saopštila je Srpska pravoslavna crkva. 

- Moja poseta vernom narodu u Kanadi sprečila me je da lično podelim tugu sa najugroženijim, ali sam odlučio da uputim određenu novčanu pomoć. Ali, novac nije sve. Otvorimo svoja srca i pružimo podršku svima koji su pogođeni ovom katastrofom. Pokažimo da smo ljudi velikog srca i da smo spremni da pomognemo jedni drugima u nevolji - dodao je. 

Patrijarh Porfirije apeluje na sve narode Balkana, a posebno u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini da u ovim teškim danima pokažu međusobnu solidarnost, jer, kako navodi, smo svi potrebni jedni drugima.

Sve o današnjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, pročitajte u našem tekstu:

Kurir.rs/M.S.