I ove nedelje zabeležen je izuzetno visok odziv građana na akciju preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja —- do 17 časova u nekoj od više od 200 zdravstvenih ustanova u našoj zemlji pregled je obavilo 30. 117 građana, a urađeno je 128 hiljada pojedinačnih analiza, odnosno pregleda.

Pored toga, 8.568 građana danas je u nekom od domova zdravlja primilo vakcinu protiv gripa.

Više od 1.233 građana je zbog loših rezultata i otkrivenih tegoba (kardiološke, urološke, dijabetes) odmah upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje koje će urgentno biti započeto, a 27 građana je, zbog novootkrivenih oboljenja, moralo da bude hitno hospitalizovano.

zoz-2034.jpg
Zorana Jevtić 

Preglede obavilo 236.000 ljudi!

Koliko je povećana svest društva o prevenciji kao najboljem načinu za očuvanje zdravlja, ali i koliko je velika podrška građana ovoj akciji Ministarstva zdravlja, pored brojnih pohvala i pozitivnih utisaka svih onih koji dolaze u zdravstvene ustanove nedeljom, najbolje dokazuje podatak da je do sada, u okviru devet dana ove akcije, preglede obavilo 236.000 ljudi.

- Ministarstvo zdravlja i ovoga puta zahvaljuje svim zdravstvenim radnicima na izuzetnom trudu i ispoljenoj profesionalnosti, a građanima na velikoj podršci i strpljenju - navodi se u saopštenju.  

Kurir.rs