U Srbiji će tokom jutra biti sveže, po dolinama i kotlinama magla ili niska oblačnost, a kasnije danas biće pretežno sunčano i malo toplije vreme.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni, na istoku jak severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od pet stepeni do 11, a najviša dnevna od 19 do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo toplije uz slab do umeren vetar, južni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od sedam stepeni do devet, a najviša dnevna oko 22 stepena.

Biometeorološka prognoza

Smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. Zbog veće razlike između jutarnje i maksimalne dnevne temperature vazduha neophodno je slojevito odevanje. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Na Savi narednih pet dana vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Kurir.rs