Mnogi građani Srbiji rado putuju u Istanbul. Međutim, ne znaju da se u ovom čarobnom gradu kriju i brojne turističke zamke.

Travel blogerka Marija, koja je nedavno boravila u prelepom Istanbulu, otkrila je koje su to zamke i na šta bi turisti trebalo da obrate pažnju.

- Četvrti dan u Istanbulu, a nisam obišla ni 10%. Pošto nosim samo ručni prtljag, a već nedelju dana sam van Srbije, ostala sam bez čistog veša i tražim perionicu. Preporuka za perionicu Loti, usluga je koštala 10 evra i doneli su mi veš nazad u smeštaj. A da, nalaze se u blizini male Aja Sofije. Malu Aju Sofiju izgradio je Justinijan i ona je služila kao model "velikoj". I ulaz je besplatan. Zatim sam otišla do džamije Mehmeda Paše Sokolovića. On je naš, rođen kao Bajica Nenadić, tokom "devširme" odveden je u Tursku. Služio je turskoj vojci i prvo je stražario ispred Topkapi palate, da bi poslednjih 15 godina života bio faktički vladar carstva. Zatim sam otišla do Belerbej palate, koja se nalazi na azijskoj strani. Ulaz je 8 evra - ispričala je Marija u video-snimku.

Dodala je da Belerbej palata slična po enterijeru Dolmabahče Topkapi palati, gde je ulaz 4 puta skuplji.

- Pa ako želite da uštedite, idite ovde.  Tu sam ostala oko sat vremena, a zatim sam tražila mesto za ručak. Ovo je njihova musaka, sve ovo bilo je 10 evra. Nakon posla otišla sam na krstarenje Bosforom koje sam ugovorila preko smeštaja. Budite pažljive kada birate s kim ćete na krstarenje, ja sam ovo naslepo uradila, a da nisam pročitala recenzije. Koštalo je 20 evra, a nije vredilo ni 5. Kao prvo, prerano smo krenuli, tako da zalazak sunca uopšte nismo videli iz broda. Dok smo prolazili pored znamenitosti, vodič je na jako lošem engleskom pričala sve ono što smo već znali - požalila se ona.

Kineska medijska grupacija Korisne aplikacije za putovanje