Učenici trećeg razreda Trinaeste beogradske gimnazije na ekskurziji su obišli Krf, ostrvo Vido i Kajmakčalan za šta su posebno bili opremljeni u svečanoj povorci. Nosili su venac sa srpskom trobojkom i zastave što je oduševilo mnoge roditelje i građane.

Kajmakčalan je sveto mesto i simbol junaštva, žrtve i nepokolebljive borbe srpskog naroda za slobodu. Gimnazijalci u svečanoj povorci došli su na planinu koja je natopljena krvlju predaka da odaju počast našem stradalom narodu i pokažu da je i za njih ovo mesto sećanja i večiti spomenik časti i ponosa.

 - Učenici trećeg razreda kreću kroz Krf, ka Vidu, u svečanoj povorci - piše u objavi na zvaničnoj Instagram stranici XIII gimnazije koja je pokrenula lavinu komentara: 

- Vi ste ponos Srbije - navodi se u jednom od njih.

Ove fotografije pojavile su se i na Društvenoj mreži X gde su đaci takođe dobili pohvale korisnika.

- Gimnazijalci XIII beogradske gimnazije kreću danas na ekskurziju. Posetiće Solun, Krf, ostrvo Vido, Meteore. Opremiili su se posebno za Kajmakčalan. Nose vence i zastave do spomen kosturnice gde će odati počast svim palim borcima na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu - navodi se u jednoj objavi:

- Moja mlada komšinica kaže: "Boga molimo da nas posluži vreme, da vidimo Kajmakčalan." Toliko radosti nisam skoro videla. Izgleda da stasava zdrava mladež - pisalo je u jednom komentaru ispod objave:

- Svaka čast toj deci, njihovim roditeljima i nastavnicima. Ima nade. Ko nije obišao Krf, njegove spomenike i mrtvu tišinu Vida nikada neće znati šta je poniznost, skromnost i zahvalnost. Toliko naših spomenika na Krfu da ih je teško obići za 10 dana odmora. Svaka čast našim ljudima dole koji se trude da to sve održavaju. Svaka ekskurzija treba otići - smatraju roditelji.