Inžinjerijska radna grupa Treće brigade kopnene vojske angažovana je na uređenju putne komunikacije u dužini od 5 km koja povezuje sela Dobri Do i Crvenika u okolini Kuršumlije.

Radovi se izvode u okviru projekta civilno-vojne saradnje, u cilju pružanja pomoći i olakšavanja svakodnevnog života meštanima ovih sela, a poslovi na uređenju puta u dobroj meri unapređuju osposobljenost i uvežbanost starešinskog i vojničkog kadra inžinjerijske specijalnosti.

Ministarstvo odbrane Inžinjerijska radna grupa Treće brigade kopnene vojske

Komandir inžinjerijske radne grupe, stariji vodnik prve klase Boban Milosavljević, posebno ističe savremenu mehanizaciju kojom se radovi izvode i zalaganje pripadnika Treće brigade, što dovodi do realizacije postavljenih ciljeva i zadataka.

- Osnovna svrha ove popravke puta je obezbeđenje boljih životnih uslova lokalnom stanovništvu – rekao je komandir Milosavljević i dodao da je početak radova bio 23. septembar, s krajnjim rokom realizacije do 11. oktobra, kao i da u njima učestvuju pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona i 37. mehanizovanog bataljona iz sastava Treće brigade kopnene vojske.

U proteklom periodu inžinjerijska radna grupa bila je angažovana i na čišćenju korita reke Toplice i Kosanice u Topličkom okrugu.

Angažovanje na ovakvim projektima prilika je da pripadnici inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije u praksi provere svoje sposobnosti i dodatno unaprede osposobljenost za rukovanje savremenim inžinjerijskim mašinama koje se koriste za uređenje puteva, savlađivanje prepreka, zaprečavanje i maskiranje.

Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje sprovodi u svim delovima zemlje, sa ciljem jačanja poverenja i razumevanja sa lokalnim zajednicama i stvaranja uslova za bolji život ljudi i zaštitu materijalnih dobara, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.