Jedna majka iz Beograda (identitet poznat redakciji) na svom Instagram nalogu objavila je neverovatnu scenu koja se dogodila njenom detetu u školi. Kako je objasnila, dete je tek 3. razred osnovne škole, a dobilo je trojku iz likovnog!

Ova majka ostala je u šoku kada joj je dete reklo da je dobilo trojku iz likovnog u trećem razredu osnovne škole, te je tim povodom na Instagramu objavila anketu i upitala roditelje da li im je normalno da deca u 1, 2. ili 3. razredu dobijaju loše ocene iz likovnog, iako je rad urađen.

Kako je dalje pojasnila, nije jedna od onih koji smatraju da je njeno dete najpametnije, ali joj ne ide u glavu da iz "kreativnih" predmeta mala deca dobijaju loše ocene iako su se potrudila koliko su mogla.

"Pričam o stvarnom svetu, a ne o roditeljskom viđenju deteta. Ali dati detetu u 3. razredu trojku iz likovnog je je boja bila svetlija od pozadine u realnosti...Još veći šok mi je bio kada sam čula da je drugar iz razreda dobio keca iz likovnog iako je uradio rad", napisala je ona na svom Instagram storiju.

Kako je pojasnila, razlog za tako nisku ocenu bio je to što dete nije iskoristilo istu nijansu boje kao što je to u realnosti.

"Glupost totalna, dete nije omašilo boju nego jednostavno obojilo tom bojom u nijansi koju ima. Ne možeš dati trojku u drugom razredu jer mu "crvena nije toliko crvena kao na zadatom primeru", priča ova majka.

Devojčica dobila 1 iz muzičkog jer zavija dok peva

Kako je pojasnila, na njeno pitanje stigle su brojne reakcije roditelja koji su prošli kroz isto, te je shvatila da ipak nije usamljeni primer.

"Jedna majka mi je rekla da je sinu učiteljica za figuru od plastelina rekla da nikad u životu nije videla ružniju figuricu. A jednoj ćerka dobila 1 iz muzičkog jer mnogo zavija kad peva. Ne razumem čemu to, nismo svi talentovani za umetnost, a bitan je trud", kaže sagovornica.

.
Kurir.rs/Blic

 BONUS VIDEO

Kurir televizija OSNOVNA ŠKOLA U SUBOTICI ZABRANILA TELEFONA! Direktor: Podržali nas roditelji! Učenici u procvatu: Više se druže, popravili ocene


.
Nekima vraćali radove na doradu
U razgovoru sa drugim roditeljima čija deca idu u niže razrede osnovnih škola u Beogradu čuli smo da su ovakve situacije retkost, ali da ih ipak ima. Kako nam kažu, uglavnom su to primeri kada se detetu zada da nešto nacrta ili napravi, pa se "učiteljima ne svidi krajnji proizvod".

"Mojoj ćerki je učiteljica vratila kocku od kartona koju je napravila za domaći zadatak i rekla da je najružnija u razredu. Na svu sreću, nije bilo ocene, samo joj je rekla da ukoliko želi da bude izložena u učionici napravi lepše", ispričala nam je jedna majka.