Drva ove godine koštaju od 6.000 dinara u manjim sredinama, dok u velikim gradovima kubik ide do 9.000 dinara.

Mnogi građani uveliko kupuju ogrev za zimu - pelet ili drva. Oni koji pazare drva kod prodavaca tvdre da neki od njih varaju i potkradaju mušterije, a umeju da zakinu i za ceo jedan metar. O njihovim trikovima polemiše se i na društvenim mrežama gde su ljudi objavili svoja neprijatna iskustva kako bi ostale upoznali sa istim.

Zovem lika koji mi je prodao drva i kažem, majstore zavrnuo si me za pola kubika. Kaže jesi li ih dobro izmerio? Jesam. Da nisi merio ne bi falilo - piše u objavi na društvenoj mreži X koja je pokrenula lavinu komentara:

drva.jpg
Kurir TV 

- Išli ujak i ja da uzmemo drva za babu i dedu. Kažem mu: "Nemoj da mi stavljaš ovu paletu, vazduh mi prodaješ koliko je nepopunjena". Kaže mi: "važi", i naravno, donese nam baš tu paletu. Sad sam se opet iznervirao - napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao:

- Da si dobro izmerio video bi da sam te zavrnuo za ceo kubik.

1692634719-cacakcenadrvapotraznjafotorina1.jpg
RINA 

- Otkad drva idu na kubik, valjda se kupuje na metar. U Inđiji kad kupuju kažu daj mi pet metara drva. Za kubik u drvima prvi put čujem za ove 61. godine života. Kupim 5 metara drva izrežem iscepam složim izmerim 3,20 metara - navodi se u jednom komentaru:

- Moj stric rekao čoveku što mu doterao drva da mu nedostaju dva kubika i ovaj ko iz topa - "E, lažeš, samo pola kubika fali".

Jedan od njih je naveo i da se drva mere na kamionu, ne istovarena.

Podsetimo, najpoznatiji "trik" prodavaca je merenje čuvenim njihovim metrom. Kada se njihov metar premeri ispada 90 centimetara. Kupci početak tog metra skrate za 10 cm i na 10 metara drva, ukradu vam ceo metar što je od 6.000 do 9.000 dinara.

TikTok Cene ogreva u Nemačkoj