Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, u svojstvu člana državne delegacije Republike Srbije predvođene predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, a u okviru zvanične državne posete delegacije Republike Turske, predvođene predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, potpisao je danas u Beogradu Memorandum o razumevanju između Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Direktorata za komunikacije predsedništva Republike Turske u oblasti medija i informisanja.

Sa turske strane ovaj međudržavni dokument potpisao je predsednik Direktorata za komunikacije Predsedništva Republike Turske Fahretin Altun.

whatsapp-image-20240723-at-1.05.10-pm-5.jpg
Marko Karović ministar Dejan Ristić

Potpisivanje ovog memoranduma predstavlja još jedan korak u pravcu dodatnog angažovanja obe strane sa ciljem ubrzanog razvoja saradnje u oblasti javnog informisanja. Ovim dokumentom dogovoren je rad na jačanju, promovisanju i razvijanju saradnje u ovoj oblasti. Posebna pažnja biće posvećena i razvijanju mogućnosti za zajedničko emitovanje programa, koprodukciju medijskih programa, kao i aktivnu razmenu znanja i iskustava među stručnjacima u oblasti javnog informisanja na radiju, televiziji, kao i u onlajn audio-vizuelnom sektoru. Memorandumom je predviđeno i aktivno podsticanje aktera na medijskoj sceni da ojačavaju i intenziviraju saradnju, te da stvaraju medijski sadržaj o značajnim događajima u obe zemlje, sa posebnim naglaskom na dešavanja i promene u političkim, ekonomskim, kulturnim i drugim oblastima.

Ministar Ristić učestvovao je, ovom prilikom, i u radu Četvrte sednice Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Turske kojoj su predsedavali šefovi dveju država.

Bonus video:

Kurir televizija Značaj posete predsednika Erdogana