U Srbiji će danas pre podne biti umereno oblačno, a posle podne pretežno sunčano vreme.

Ujutru po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu mestimično sa maglom. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku Srbije povremeno i jak. Najniža temperatura od sedam na severu do 15 na istoku, najviša dnevna od 18 do 22.

U Beogradu danas pre podne umereno oblačno, posle podne pretežno sunčano vreme. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od osam do 12, najviša dnevna oko 19.

Biometeorološka prognoza

Nešto povolјnije biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Kod osoba srčanim problemima moguće su izvesne tegobe. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su očekivane meteorpatske reakcije.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u nastavku druge dekade oktobra biće uglavnom suvo i stabilno vreme sa hladnim, po kotlinama i dolinama reka ponegde i maglovitim jutrima, a u toku dana malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom u granicama i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra (od 17 do 24 stepena).

Retka (izolovana) pojava slabe kratkotrajne kiše moguća je samo u noći između nedelјe i ponedelјka, kao i u noći između ponedelјka i utorka naredne sedmice.

Detaljna prognoza za naredne dane

Nedelja

Posle hladnog jutra, u toku dana pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost. Vetar slab promenljiv, u košavskom području i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 19 do 23 stepena.

Ponedeljak

Posle hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, u košavskom području i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 11 stepeni, a najviša od 17 do 22 stepena.

Utorak

Posle hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 18 do 23 stepena.

Prognoza vremena od 16. do 20. oktobra

Ujutru hladno, tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

Kurir.rs