Republički hidrometeorološki zavod objavio je novu najavu vremenskih prilika u Srbiji.

U nastavku druge dekade oktobra biće uglavnom suvo i stabilno vreme sa hladnim, po kotlinama i dolinama reka ponegde i maglovitim jutrima, a u toku dana malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom u granicama i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra (od 17 do 24C).

RHMZ.jpg
Printscreen RHMZ 

Retka pojava slabe kratkotrajne kiše moguća je samo u noći između nedelje i ponedeljka, kao i u noći između ponedeljka i utorka naredne sedmice.

Detaljna prognoza za naredne dane

Nedelja

Posle hladnog jutra, u toku dana pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost. Vetar slab promenljiv, u košavskom području i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 19 do 23 stepena.

Ponedeljak

Posle hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, u košavskom području i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 11 stepeni, a najviša od 17 do 22 stepena.

Utorak

Posle hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 18 do 23 stepena.

Prognoza vremena od 16. do 20. oktobra

Ujutru hladno, tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Uskoro zahlađenje, temperature manje od 25 stepeni! Ristić za Kurir televiziju: Akcenat na pljuskovima i grmljavinama