Mnogi koji su posetili Dubaj, po povratku u Srbiju, su u šoku objavljivali cene noćenja u hotelu i hrane u restoranima, tvrdeći da je ovaj najveći i najgušće naseljeni grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, preskup.

Dubaji6.png
Tik Tok Printscreen, zorry_trave 

Međutim, da ne mora tako da bude otkrila je travel blogerka Zorica Nedeljković, koja je na Tik Toku gde ima nalog "zorry_traveler" ispričala svoja iskustva i detaljno prikazala cene.

- Povratna karta Beograd - Abu Dabi plaćena je 160 evra. Odatle do Dubajia postoje dve opcije - ili da idete šatlbasom ili taksijem. Ukoliko se odlučite za taksi, koštaće vas oko 50 dolara, ali ako ide nekoliko vas, to možete podeliti, pa je cena sasvim okej. Šatlbas, sa druge strane, košta 10 evra po pravcu. A od aerodroma u Abu Dabiju do Dubaija trebaće vam oko sat vremena - kaže ona.

dubaji1.jpg
Tik Tok Printscreen, zorry_trave 

Dodaje da smeštaj u Dubajiu, koliko god da to zvuči ludo, uopšte nije toliko skup.

- Naravno, postoje hoteli gde vam je za noć potrebno malo bogatstvo, ali ima i onih gde je noćenje svega 20 evra. Mi smo tri noći, za nas dvoje u predobrom hotelu sa jako dobrom lokacijom, koji je imao teretanu, spa i bazen na krovu, platili oko 150 evra - kaže ona ističući najveću istinu da su cene u Dubaiju vrlo različite, i da sve zavisi od vaših želja, mogućnosti, kao i lokacije.

Dubaji3.png
Tik Tok Printscreen, zorry_trave 

- U marketima je sve povoljnije nego kod nas. Ulaznice za lokalitete i izlete kreću se već od 20 evra. Obrok u nekom lokalu van centra vam je svega 10 evra, ali bi vas u lokalu koji je blizu Burdž Kalife koštao i po 100 evra - kaže ona.

Sa druge strane, kokteli koštaju skoro pa ko jedno noćenje u nekom skrominjem hotelu.

- Kokteli su oko 20 evra i generalno mesta gde ih služe su uglavnom luksuznija. Iznajmljivanje ležaljki na plažama na kojima smo mi bili je od 15 evra. Suvenire imate na putu ka starom gradu za svega par evra.

Dubaji5.png
Tik Tok Printscreen, zorry_trave 

Metro se, kaže, dosta koristi i sve je jako dobro povezano, a jedna vožnja košta oko 2 evra.

- Taksiji su malo skuplji nego u Abu Dabiju, ali i dalje je to jako povoljna opcija - zaključuje ona.

 Bonus video:

Instagram Ovako izleda stan u Dubaiju gde sad žive Džehverovći