Odlazak u Keniju na safari i razgledanje raznih divljih životinja, san je većine nas. A koliko ovo zadovoljstvo košta i da li je realno da ga doživimo u ovom životu, otkrila je travel vlogerka iz BiH Ana Mihaljević.

Ona je sama organizovala putovanje u Keniju, a svojim pratiocima na Tik Toku, gde ima nalog "anamihaljevic" je ispričala kako je to izgledalo i koliko je para potrošila.

safari5.png
Tik Tok Printscreen 

- Ako mislite da je putovanje u Afriku i organizovanje safarija komplikovano, to je zato što - jeste. Ali u današnjem vlogu podeliću s vama, korak po korak, kako smo organizirali naše nezaboravno putovanje u Keniju - kaže ona i dodaje da je njena avantura započela vožnjom do Beča.

safari.jpg
Tik Tok Printscreen 

- Tamo smo leteli do Nairobija, a kartu smo platili 390 evra. U Nairobiju smo proveli jedan dan hraneći žirafe i istražujući centar grada s vodičem, a dan poslije smo krenuli na safari u Masai Mara nacionalni park koji smo bukirali online. Tamo smo krenuli u 8 sati, a stigli oko 14 sati - objašnjava ona.

safari4.png
Tik Tok Printscreen 

Ona je nacionalni park Masai Mara posetila u periodu migracije životinja što je vrhunac sezone, pa su, kako kaže, cene tada dvostruko veće.

safari3.png
Tik Tok Printscreen 

- Dva dana safarija zajedno s prevozom, smeštajem i hranom koštali su nas oko 700 dolara po osobi. Iskustvo s agencijom bilo je poprilično dobro, ali moram napomenuti da dosta zavisi od vozača kojeg dobijete, jer nisu svi isti. Smeštaj nam je bio fantastičan, uključen je u cenu safarija i samo 100 dolara skuplje od mnogo skromnih opcija. Prvi dan smo imali svega dva sata safarija, ali smo opet videli toliko toga... No, drugi je dan stvarno bio šou. Ceo dan smo proveli istražujući park. Imali smo piknik, ručak usred samog parka. Videli smo još više životinja - nilske konje, krokodile, zebre, leoparde, nosorogce, bivole... Neverovatna lepota prirode - priča ona oduševljeno.

safari1.png
Tik Tok Printscreen 

Nakon nacionalnog parka vratila se u Najrobi, a onda je obišla i deo kenijske obale.

- Kenijska obala je zaista prekrasna, a ljudi su neverojatno ljubazni.Naš hotel s doručkom je koštao 100 evra po noći, a soba je bila ogroman apartman koji je bio veći od prvog stana u kojem smo mi živeli - kaže ona.

Poslednjeg dana putovanja doživeli su peh, koji se za njih ispostavio kao prednost.

- Naš let za Evropu je bio otkazan, ali nam je to dobro došlo, jer smo dobili 600 evra odštete po osobi, pa je celo putovanje ispalo još povoljnije - kaže ona.

 Bonus video:

instagram/andjelaadjuricicc Anđela Đuričić otputovala u Crnu Goru