U IME NARODA

VIŠI SUD U BEOGRADU sudija Lidija Pavlović, sudija pojedinac u parnici tužioca Srđana Ilića iz Beograda, čiji je punomoćnik Dejan Bogdanović, advokat iz Beograda, protiv tužene "Adria media group" d.o.o. (AMG) iz Beograda, čiji je punomoćnik Branislav Glogonjac, advokat iz Beograda, radi utvrđenja povrede autorskog prava i naknade štete, vrednost spora 486.560 dinara, naokon održane usmene i javne glavne rasprave, zaključene dana 17.3. 2022. godine doneo je

PRESUDU

I DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca Srđana Ilića iz Beograda pa se obavezuje tuženi AMG iz Beograda da tužiocu na ime naknade neimovinske štete zbog povrede autorskog prava isplati iznos od 275.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 17.3. 2022. godine kao dana presuđenja pa do isplate, u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude.

II ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Srđana Ilića iz Beograda u delu u kome je traženo da se obaveže tuženi AMG iz Beograda da tužiocu na ime naknade neimovinske štete zbog povrede autorskog prava pored iznosa dosuđenog stavom prvim izreke presude isplati dodatni iznos od 105.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 17.3.2022. pa do isplate KAO NEOSNOVAN.

III OBAVZUJE SE tuženi "Adria media group" iz Beograda da ovu presudu o svom trošku objavi na internet stranici www.kurir.rs, a sve u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka ličnosti ("Sl. Glasnik RS br.87/18), u roku od 15 dana od dana prijema pisanog otpravka presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

IV OBAVZUJE SE tuženi "Adria media group" iz Beograda da tužiocu Srđanu Iliću iz Beograda naknadi troškove ovog parničnog postupka, u iznosu od 76.531 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana izvršnosti presude pa do isplate, sve u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude.