Danas ujutro i delom pre podne će na zapadu i jugu Srbije, kao i u oblasti Homolja, biti mestimično niska oblačnost, a po kotlinama i u nizijama ponegde kratkotrajna magla, dok će u toku dana u većini mesta biti pretežno sunčano.

Duvaće slab, promenljiv vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod u najnovijoj vremenskoj prognozi. Krajem dana i tokom noći na zapadu i jugu Srbije očekuje se umereno naoblačenje.

Nastavlјa se period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra. Maksimalna temperatura danas od 17 do 21 stepen, a zatim do kraja sedmice u intervalu od 16 do 21 stepen, samo će u Negotinskoj Krajini u subotu biti malo hladnije.

U Beogradu će ujutro u pojedinim delovima grada biti kratkotrajna magla a u toku dana pretežno sunčano uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od šest stepeni do devet, a najviša će biti oko 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima u toku prepodnevnih sati. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Savetuje se umerena fizička aktivnost i slojevito odevanje.

U košavskom podrujču (Vojvodina, Pomoravlјe i Podunavlјe) biće sunčano, od četvrtka do nedelјe uz umeren i jak jugoistočni vetar. Košava će biti najjača u subotu. Zbog toga će na snazi biti narandžasti meteo alarm u Banatu, dok će u Pomoravlju biti upaljen žuti.

košava.jpg
RHMZ 

U ostalim krajevima povremeno slaba do umerena oblačnost uz jutarnju maglu po kotlinama. Retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše tek ponegde na zapadu i jugu Srbije.

Kurir.rs

  Bonus video:

Kurir televizija DANAS TOPLO I SUNČANO! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje narednih dana