U Srbiji će danas biti sunčano vreme, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 22 stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru hladno, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla.Tokom dana iznad većeg dela pretežno sunčano. Na zapadu i jugozapadu umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče ponegde sa slabom kišom.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima i olujne jačine. Najniža temperatura biće od jedan stepen do 10, a najviša od 16 do 20 stepeni.

košava.jpg
RHMZ 

 U Beogradu će biti pretežno sunčano uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 10, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike i nervno labilne osobe. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Kod meteoropata je moguće promenlјivo raspoloženje.

Do kraja sedmice košava. Jutra sve hladnija - početkom treće dekade oktobra jutarnji mraz ponegde i u nižim predelima. U većini mesta nastavlјa se period suvog vremena sa hladnim jutrima i dnevnom temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra. Maksimalna temperatura od 16 do 21 stepeni. Retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše očekuje se uz više oblačnosti samo na krajnjem zapadu i jugozapadu Srbije danas i sutra, dok će se u ostalim krajevima zadržati pretežno sunčano. Od nedelјe u svim krajevima sunčano.

U košavskom području (Vojvodina, Pomoravlјe i Podunavlјe) do kraja sedmice vetrovito uz umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu i sa udarima olujne jačine. Košava će biti najjača u subotu.

Jutra će biti sve hladnija, pa se od početka treće dekade oktobra slab jutarnji prizemni mraz očekuje u većini mesta južno od Save i Dunava (dok će u Vojvodini biti ređa pojava), a na pojedinim lokalitetima, pre svega na jugu i jugoistoku Srbije, kao i po kotlinama brdsko-planinskog područja biti uslova i za slab mraz na 2 m visine intenziteta od -2 do 0 stepeni.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO