Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, ugostila je danas delegaciju Severne Makedonije, na čelu sa novom direktorkom Agencije za promociju turizma ove zemlje Biljanom Stefanoskom.

Tokom sastanka, održanog u prostorijama TOS-a, direktorke Labović i Stefanoska imale su priliku da razmene iskustva i predstave rezultate postignute u promociji svojih zemalja kao turističkih destinacija, u čemu imamo i odličnu međusobnu saradnju.

WhatsApp Image 2024-10-18 at 5.39.03 PM (1).jpeg
Privatna Arhiva 

 Direktorka TOS Marija Labović podelila je sa gostima iz Severne Makedonije podatke iz rekordne 2023. godine kada je reč o broju turista koji su posetili Srbiju.

- Imali smo mnogo aktivnosti i zaista nam je 2023. bila rekordna, a ova godina nam je još bolja od prethodne jer smo za prvih sedam meseci prešli 1,57 milijardi evra deviznog priliva od turizma. Očekujemo da budemo više nego zadovoljni ove godine – istakla je Labović.

WhatsApp Image 2024-10-18 at 5.39.03 PM (2).jpeg
Privatna Arhiva 

Stefanoska je pohvalila ove impresivne rezultate, uz predlog da Srbija i Severna Makedonija i u budućnosti nastave dobru saradnju i zajednički učestvuju u promociji turizma svojih zemalja.

Jedna od važnih tema razgovora bile su i pripreme za zajednički nastup na predstojećem sajmu vina u Beogradu „Wine vision 2024“, u okviru inicijative „Open Balkan“.

WhatsApp Image 2024-10-18 at 5.39.03 PM (3).jpeg
Privatna Arhiva 

Današnji sastanak bio je prilika i da članovi delegacija razgovaraju o veoma značajnom promotivnom događaju koji će Turistička organizacija Srbije organizovati 25. oktobra u Skoplju - susretu predstavnika turističke privrede iz Srbije sa predstavnicima turističkih agencija iz Severne Makedonije.