Često se dešava da se pokrene diskusija oko svakodnevnih tema koje ponekad mogu delovati bizarno, sve dok se razmenom iskustava ne ispostavi da je situacija i više nego uobičajena za mnoge!

Tako je jedan korisnik platforme "Reddit" pitao jednostavno pitanje, koje je pokrenulo lavinu komentara — "da li ste nekada bili na ivici smrti?", usled čega je podelio da je čak dvaput gledao smrt pravo u oči. 

- Kad sam bio veoma mali iščupao sam lampu koja je bila upaljena iz struje i jedva ostao živ, u 6. razredu sam izbegao auto koji se kretao ogromnom brzinom za milimetar. Da li ste vi nekada imali slična iskustva i da li su vam ostale traume od toga? - upitao je, a komentari su nastavili da se nižu. 

78.jpg
Reddit Printscreen 

"Brat je zaspao za volanom i izleteo sa mosta"

Jedan od najpregledanijih komentara je bio i taj koji je prepričao saobraćajnu nesreću koja se mogla završiti tragično!

- Imao sam udes, brat je zaspao za volanom i izleteo sa mosta. Auto je naopako upao u jednu manju reku. Ja sam spavao na suvozačkom mestu, vezan pojasom. U jednom trenutku se samo osvestio okružen vodom. Pokušavam da izvučem glavu iznad vode, ne znajući da sam zapravo postavljen naglavačke. Pokušavam da otkačim pojas, on neće da se oslobodi. Nisam udahnuo jedno ozbiljno dugo vreme, i sećam se da sam pomislio da nije moguće da se sve ovako završava... Čujem brata kako me doziva, i setio sam se da gornji deo pojasa prebacim preko glave. Ni dan danas se ne sećam kako sam rešio donji deo pojasa i kako sam izronio na zadnjem sedištu - podelio je stravično iskustvo jedan od korisnika. 

Višestruki rizični potezi

- Kao klinca me je udario automobil ali hvala Bogu ništa osim što sam bio jako ugruvan. Nekoliko meseci kasnije pao niz stepenice, kotrljao se kao u crtanim filmovima i opet ništa. U srednjoj školi u izlasku neki lik pokušao da me ubode, ali me je samo isekao po stomaku sa strane — bila je zima, nosio sam široku odeću i jaknu pa me je možda to spasilo. Opet u srednjoj — uhvatio pesnicu tako da padnem unazad i udarim glavom o ivicu klupe i samo sam rasekao glavu. A skoro sam išao na neku svadbu taksijem i posle 10-ak minuta vozač se zakucao u kamion tokom preticanja. Ali srećom, kamion je išao sporo, pa se ništa veliko nije desilo - napisao je drugi korisnik. 

profimedia0843065758.jpg
Xia Yifang / Xinhua News / Profimedia 

"Otplivam do njega, ali šta dalje da radim?"

- Na moru, kao klinci, svi na plaži sem mlađeg brata koji je ostao u vodi. Plaža prazna, pa sam ja otišao da šetam. Samo u nekom trenutku čujem dozivanje upomoć. Brata odnela voda 30-ak metara. Otplivam ja do njega (trenirao godinama plivanje),ali šta dalje da radim? Kao kontekst imao sam možda desetak godina... Ja mu kažem da se drži za moja ramena, a da ću ja da ga guram ka obali. Ali kako svaki davljenik radi, kreće on mene da potapa i onaj kratak trenutak kad ja izronim po vazduh. Tih par minuta mi ostaje da sam mislio da je kraj, kreće vid da se muti, vučeš iz neke nepoznate snage... Ali srećom, čuo nas je ćale i nekako pretekosmo - dodao je drugi. 

17222626981700318803mestonesrecefotorina.jpg
RINA 

"Trudnu mamu je pregazio voz"

- Mamu je pregazio voz dok sam bila u stomaku, na Sv. Stefana. Nekim čudom smo preživele, pa se danas tako i zovem - navodi se. 

- Sa 10 godina sam pala sa neke litice u ruševine od nekog starog pristaništa za brodove. Par metara visine, na armaturu, gvozdene šipke i kamen izlomljeni…sva sreća salto unazad je bio i nisam na glavu pala nego na leđa prvo. Brat me je odneo do vode i stavio na površinu pošto se nisam mogla pomerati. Sva sreća sve je prošlo bez ozbiljnijih preloma i ostala sam živa, al’ bilo je blizu - dodala je druga. 

- Sa 5 godina sam upao naglavačke u česmu na groblju, počeo sam da se davim jer je česma bila duboka. 

Bio sam nekoliko puta u komi - dodaje se. 

"Slupao se u drvo pri brzini od 100 na sat!", "Gledao sam jednom u crv pištolja", samo su neka od iskustava. 

Među odgovorima i jedan veoma poznat slučaj

- Prelazio ulicu na pešačkom sa bebom u kolicima, lik udario kolica kolima dok je izlazio sa parkinga preko pešačkog. Ja mu udario u auto rukom i viknuo pazi beba, lik izašao iz kola i krenuo da me udara. Iz prvog udarca me onesvestio ali je nastavio dalje da me udara. Ovo vam prepričavam šta mi je žena rekla i očevici, ja se ne sećam tog dana i par dana unazad. Bio sam u komi 4 dana, nemate pojma koji je to trip i koje su halucinacije nakon buđenja. Bila je indukovana koma jer sam bio životno ugrožen. Imao sam dva preloma gornje vilice, slomljen nos, slomljenu levu jagodicu i levi sinus ispod oka - podelio je, kako se pretpostavlja, muškarac o kojem je "Kurir" pisao, a koji je brutalno pretučen dok je šetao sa bebom u kolicima

Zbog nanošenja teških povreda, mladić (19) je uhapšen, dok je muškarac (36) zbog težine povreda stavljen u veštačku komu. 

"Jeza me prolazi kad se setim gde sam se sve penjao kao mali", "Prevrnuo se "jugom" 45 stepeni na krvo u krivini — bolje da sam limenku vozio", "Deo fasade je otpao u Balkanskoj ulici, a ja sam stajao ukopan i gledao kako pada ka meni, srećom promašila me je za koji santimetar", "Upao sam pijan u neko trnje, jedva sam se izvukao... Sutradan otišao da vidim gde sam upao, kad pored trnja neka provalija duboka 20-30 metara, skamenio sam se!", samo su neka od podeljenih iskustava korisnika.

Kurir.rs

Na moru, kao klinci, svi na plaži sem mladjeg brata koji je ostao u vodi. Plaža prazna, pa ja otišao da šetam. Samo u nekom trenutku čujem dozivanje upomoć. Brata odnela voda 30ak metara.

Otplivam ja do njega (trenirao godinama plivanje),ali šta dalje da radim? Kao kontekst imao sam možda desetak godina...

Ja mu kažem da se drži za moja ramena, a da ću ja da ga guram ka obali. Ali kako svaki davljenik radi, kreće on mene da potapa i onaj kratak trenutak kad ja izronim po vazduh. Tih par minuta mi ostaje da sam mislio da je kraj, kreće vid da se muti, vučeš iz neke nepoznate snage...

I ništa, čuo ga je ćale u nekom trenutku, pa pretekosmo nekako