U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, na jugozapadu uz malu do umerenu oblačnost, a temperatura će posle hladnog jutra biti do 19 stepeni.

Ujutro se po kotlinama i dolinama reka zapadne, jugozapadne i južne Srbije mestimično očekuje magla. Najniža temperatura od jedan do 10 stepeni, a najviša od 14 do 19.

I u Bogradu će danas biti pretežno sunčano. Najniža temperatura oko devet stepeni, a najviša dnevna oko 18.

Danas će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlјu imati i udare olujne jačine. Sutra posle podne se očekuje njeno slablјenje. U Beogradu će takođe danas duvati umeren i jak jugoistočni vetar, koji će u sutra biti u slablјenju.

Biometeorološka prognoza

Srčanim bolesnicima, astmatičarima i osobama sa osetlјivim nervnim sistemom se savetuje oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Od meteoropatskih reakcija mogući su neraspoloženje i glavobolјa.

 Košava do kraja nedelje

U košavskom području (Vojvodina, Pomoravlјe i Podunavlјe) do kraja sedmice vetrovito uz umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu i sa udarima olujne jačine.

košava.jpg
RHMZ 

Košava će biti najjača u danas. Narednih dana jutra hladna, početkom sledeće sedmice jutarnji mraz ponegde i u nižim predelima. Nastavlјa se period sunčanog i suvog vremena.

Od ponedelјka u mestima južno od Save i Dunava, dok će u Vojvodini biti ređa pojava - slab mraz na 2 m, intenziteta od -2 do 0 stepeni. Ponegde na jugu i jugoistoku Srbije, kao i po kotlinama brdsko-planinskog područja. Dnevna temperatura u granicama proseka, u većini mesta od 16 do 21 stepen.

Kurir.rs