Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Milan Bosnić nakon otvaranja Sajma zapošljavanja u Boru, posetio je rudarsku kompaniju Srbija Ziđin Majning, sa kojom Borska Filijala NSZ-a ima dugogodišnju uspešnu saradnju u realizaciji različitih mera zapošljavanja. Delegacija NSZ-a obišla je i nedavno otvoreni Trening centar i prisustvovala prvom takmičenju u tehničkim veštinama rukovaoca teškom mehanizacijom, organizovanom u ovoj kompaniji.

Bor - Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Milan Bosnić i predstavnici ove organizacije, na Sajmu zapošljavanja u Boru obišli su štandove 30 poslodavaca koji su ove godine ponudili 330 radnih mesta. I ovog puta najveće interesovanje nezaposlenih bilo je za rad u Ziđinovim rudarskim kompanijama, posebno u kompaniji Srbija Ziđin Majning koja je za pet godina rada višestuko povećala broj zaposlenih, a osim kao dobar poslodavac istakla se i kao dobitnik nagrade Privredne komore Srbije za poslovni uspeh i internacionalnog priznanja jedne od 100 najuspešnijih kompanija Jugoistočne Evrope u 2023. godini. Planovi ove rudarske kompanije su nove investicije, koje osim širenja rudarskih poslova podrazumevaju i potrebu za zapošljavanjem novih radnika, što je i bila tema sastanka dveju delegacija.

Milan Bosnic NSZ 00.JPG
Nacionalna služba za zapošljavanje 

Generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Majning Su Jongding je govoreći o značaju projekta Čukaru Peki koji je veoma važan za razvoj grada Bora, ovaj region, ali i za državu Srbiju, istakao da sa širenjem rudnika, rastu i potrebe za novom radnom snagom.

"Za pet godina postojanja, Srbija Ziđin Majning je povećala broj zaposlenih sa manje od stotinu na 1300. Sa daljim razvojem kompanije, naše potrebe za radnicima će se i dalje rasti" rekao je Su Jongding. Govoreći o strategiji razvoja kompanije, on je naglasio da je plan obeju Ziđinovih kompanija, koje posluju u Boru, da do 2028. godine dostignu proizvodnju od 400.000 tona bakra i na taj način postanu najveći proizvođač bakra u Evropi.

"Predsednici naših dveju država su postavili temelje prijateljstva, koje ćemo nastaviti dalje da gradimo. Na raspolaganju smo svim poslovnim subjektima, posebno strateškim partnerima kao što je Ziđin, koji su izuzetno važni za život ovog regiona," rekao je Milan Bosnić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i izrazio očekivanja i dalje uspešne saradnje sa kompanijom, koja će doprineti obezbeđivanju novih radnih mesta, ali i kvalitetnoj ponudi poslova.

01c.JPG
Nacionalna služba za zapošljavanje 

On je naglasio da mu je izuzetno drago što je posetio kompaniju, da je prijatno iznenađen rudnikom Čukaru Peki i uslovima koje kompanija nudi zaposlenima, pozdravio najsavremeniji način obuke radnika kako bi se povećala bezbednost na radu, a sam se i oprobao u simulaciji vožnje bumera u novotvorenom trening centru koji služi za obučavanje zaposlenih i organizaciju takmičenja.
Lidija Načić, direktorka Nacionale službe za zapošljavanje u Boru, koja je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije naglasila je veliki doprinos obeju Ziđinovih kompanija u smanjenju nezaposlenosti u Boru i istočnoj Srbiji, kao i povećanju standarda i boljem životu građana i pozvala je kolege poslanike da posete rudnik Čukaru Peki i uvere se u ekološka dostignuća rudarske industrije i tehnologiju koja se tu primenjuje.

Zamenik direktora Službe za ljudske resurse Šu Čao naglasio je da se kompanija trudi da se zaposlenima obezbede najbolji mogući radni uslovi, kroz značajna ulaganja u moderne tehnologije i opremu, kao i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. On je istakao da je fokus kompanije na stimulisanju najboljih među zaposlenima kroz različite nagrade i bonuse i da se velika pažnja posvećuje profesionalnom razvoju i obuci zaposlenih.

13.JPG
Nacionalna služba za zapošljavanje 

„U avgustu ove godine otvorili smo Centar za obuke kako bi naši i zaposleni u firmama angažovani na našem projektu mogli steći brojna teorijska i praktična znanja potrebna za rad u rudarstvu. Centar je opremljen najsavremenijom opremom i simulatorima koji se koriste za svakodnevnu obuku rukovalaca rudarskom mehanizacijom. U cilju unapređenja profesionalnih znanja i veština, organizovali smo i prvo interno takmičenje u tehničkim veštinama, u kom očekujemo učešće više od 300 zaposlenih. Kada je reč o daljim planovima, naša kompanija će zbog proširenja posla i dalje imati potrebu za kvalitetnom radnom snagom i saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i obrazovnim institucijama u Boru i ostalim gradovima Srbije, biće od ključnog značaja. Mi ćemo i dalje ostati posvećeni zelenom rudarstvu, bezbednosti i zaštiti životne sredine i naše potrebe za radnicima prvenstveno se tiču zapošljavanja stručnih kadrova u ovim, ali naravno i u drugim oblastima“ – rekao je Šu Čao, zamenik direktora Službe za ljudske resurse kompanije Srbija Ziđin Majning.

Kako je istaknuto u direktnim kontaktima sa poslodavcima, Nacionalna služba za zapošljavanje širi i unapređuje međusobnu saradnju i jača partnerstvo, što doprinosi zapošljavanju novih radnika i unapređenju privrednih potencijala.