Studenti koji nisu uspeli da pronađu stan pre početka akademske godine još uvek pretražuju oglase, zovu vlasnike i nadaju se da će naći pristojnu nekretninu i prihvatljiv iznos najma. Stanodavci su ovaj period godine kada je veća potražnja za stanovima iskoristili da podignu i iznose. Mnogi su uspeli da izdaju po većoj ceni, ali na oglasima ima dosta ponuda za izdavanje stanova koje i dalje šokiraju podstanare.

Na Fejsbuk grupi Izdavanje stanova Niš pojavila se objava koja je razbesnela članove. Naime, radi se o fotografijama stana na kojima se vidi star, neuredan prostor koji se izdaje za čak 300 evra za porodicu odnosno za studente ukupno 260 evra.

- Izdajem studio u epicentru Niša na Kalač brdu pet minuta pešaka od centra. U prizemlju porodične kuće na spratu smo ja, žena i dva deteta, na drugom snajka, brat i četiri deteta. 31 metar kvadratni ima poseban parking iza zgrade. Grejanje ne ja TA peć koji treba da se popravi, računi su niski. Ima nova veš-mašina. Cena 300 evra za porodicu ili za dva studenta po 130 evra po studentu - napisao je vlasnik i pokrenuo lavinu reakcija.

oglas za stan.jpg
Printscreen/ Facebook/ Izdavanje stanova Niš 

Mnogi su smatrali da je ovo šala, ali bilo je i onih koji su oštro reagovali u komentarima.

- Da li je ovo ozbiljno ili šala. Sa Kalač brda do centra treba dvadesetak minuta minimum, a autobusi odozgo idu na sat vremena i vikendom ređe. Strašno je i tužno šta i ko sve postoji - piše u prvom komentaru, a u drugom stoji:

- Depozit tri kirije unapred. Ovo ne vredi ni 30 evra!

Jedan korisnik je napisao i da ovaj iznos najma plaćaju podstanari u Beču. 

- Sram vas bilo ovo je rupa od stana. Dedina stara šupa je pristojnijeg izgleda samo što tamo miševi žive za džabe - glasi jedan od komentara, a u narednom stoji:

- Da li je moguće da neko izdaje ovo. Ja kuče ne bi pustila da živi ovde.

Kurir TV "STANOVI SU ISTO KAO I ROBA NA PIJACI, ILI ĆEŠ MANJE JESTI ILI PRESKOČITI" Kurir istražuje: Zašto je broj stambenih kredita U PADU