Direktor UKC Niš Zoran Perišić reagovao je na optužbe direktora Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragana Milića da je i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovoran za liste čekanja u zdravstvu.

- Došlo je vreme da kažemo istinu o Draganu Miliću i njegovoj priči o listama čekanja. Ovo je istina koju građani Srbije moraju da znaju u odnosu na njegove politikanske nastupe. Sa dve operacione sale i šest kardihirurga i kompletno obučenim timovima za intervenciju rezultati rada dr Milića su sledeći - za 252 radna dana urađene su 282 kardiohirurške intervencije. Dakle, u zgradi koju je izgradila država Srbija, opremila je najsavremenijom opremom država Srbija, sa kadrom u čije školovanje i usavršavanje je država Srbija uložila svoja sredstva, rukovodilac ove ustanove dr Milić ostvaruje jedva jedva jednu operaciju dnevno - naglasio je prof. dr Zoran Perišić i dodao:

0607-zorana-jevtic.jpg
Zorana Jevtić 

- Šta se za to vreme dešava u drugoj operacionoj sali, šta se radi osim jedne operacije dnevno u celoj klinici za koju se lobira da postane Institut? Neka se raspita dr Milić koliko dnevno i koliko zahtevnih imaju operacija Institut Dedinje i Institut Kamenica dok on obavlja jednu dnevno u dve operacione sale sa šest obučenih kardiohirurga i kompletnim timovima! To je, definitivno, poslednji čovek u zdravstvu koji sme da se oglašava po pitanju lista čekanja, jer on ni u redovnom radu ne može da postigne ono za šta je plaćen od građana Srbije. Sve ostalo se svodi na jeftino politikanstvo - rekao je direktor UKC Niš.

dragan-milic.jpg
Kurir Televizija 

Podsetimo, dr Dragan Milić rekao je za Fonet da odgovornost za liste čekanja u zdravstvu snosi i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je najavio da će već u januaru biti ukinute liste čekanja za operaciju katarakte, magnetnu rezonancu i koronarografiju, a za godinu i po i za ortopedske operacije.

Ne propustite