Prvi rezultati ovogodišnjeg testiranja prvaka pokazali su da predškolci imaju problem sa pažnjom, ne poštuju pravila, ne umeju da izraze svoje misli i osećanja, a nisu ni samostalni. Prema mišljenju psihologa roditelji su ti koji im čine medveđu uslugu jer im umesto njih vezuju im pertle, zakopčavaju jaknu, oblače ih pa čak i dopunjuju rečenice kad govore...

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika upravo oko ovog problema. Roditelji navodno oblače i decu koja imaju čak deset godina.

- Danas na utakmici bio rat sa par roditelja dece iz gostujuće ekipe jer im nije dozvoljeno da uđu u svačionice da (paj sad) presvuku decu! (Radi se o deci od 10 godina) - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara:

skola-shutterstock-1408074269.jpg
Shutterstock 

- Jadna ta deca, sportisti - napisala je jedna zabrinuta majka koja je potvrdila da ovaj problem postoji i naglasila da su nam deca nesamostalna upravo zbog preterane brige mama i tata:

- To je baš poenta priče - potvrdio je autor objave.

- Deca koja se godinama bave sportom, neki od njih i pet godina i onda neke moraju mama i tata da obuku za utakmicu!

Zbog ove situacije mnogi su napisali svoje iskustvo koje su imali sa decom i metodama vaspitanja.

- Moja ćerka koja nema još ni četiri se oblači već duže vreme sama, stane pored vrata i viče da požurimo jer žuri u školu. Ne shvatam neke ljude - objasnila je jedna majka.

Kurir televizija Psiholog izneo analizu: Da li je vaspitanje roditelja moglo da stvori ovakvog monstruma?