Anastasija iz Srbije nalazi se na razmeni studenata u Hong Kongu, a nedavno je otkrila pet stvari koje su u Kini totalno normalne, a nama potpuno šokantne.

Ova mlada devojka redovno svoje pratioce na Tiktoku izvešava o životu u ovoj kineskoj metropoli.

- Ovo je pet stvari koje su u Kini totalno normalne, a nama su potpuno šokantne. Prva stvar je da pri ulazku u Kinu skeniraju vaše lice, kao i da vam uzimaju otiske svih deset prstiju, a kasnije svuda imate kontrole gde će vas pregledati i vas i vaše stvari - ispričala je Anastasija.

Dodala je da Kinezi čak kontrolišu i sadžraj flašice voda pri ulasku u metro ili voz.

- Druga stvar je da skoro nikada ne dobijate kartu za muzej ili prevoz, već je sve povezano sa vašim pasošem i skenom lica. Tako da skeniranjem pasoša ulazite svuda. Treća stvar je da sam na puno mesta videla da u toaletu imaju lavaboe u dve visine, jedne koji su jako nisko, a druge koji su standardne visine. A čučavci su isto svuda široko rasprostranjeni - navela je ona.

Četvrta stvar je, kako je rekla, to da se Kinezi i Kineskinje kupaju potpuno obučeni i totalno sakriveni od sunca da ne bi potamneli.

- A poslednja stvar koja je meni fascinantna ovde je količina automatizacije i robota, kao na primer za izdavanje kartice na autoputu - navela je.

Kurir televizija Stefan Vladisavljev: Kina je idealan partner jer je spremna da vam pruži dosta, a da ne traži mnogo toga zauzvrat