U novosadskom vrtiću "Vilenjak" zabeležen je slučaj zauški kod jednog deteta. Ovim povodom iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine za portal Bebac saopšteno je da su preduzete mere kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije, kao i da vakcinisana deca bez simptoma infekcije redovno mogu dolaziti u vrtić.

Novinarka Katarina Pavlović razgovarala je sa Jelenom Mikiloš, novinarkom portala Bebac i koja je odgonetnula preporuke Instituta.

Kurir televizija "Obratila se zabrinuta mama nakon što su se u vrtiću pojavile zauške"

- To smo saznali od roditelja. Naime, na roditeljskom portalu Bebac, obratila se zabrinuta mama sa pitanjem da li nevakcinisana deca smeju da idu u vrtić, nakon što im je dojavljeno da su se pojavile zauške, a samim tim smo se obratili Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koji nam je i potvrdio tu informaciju, te je dao preporuke i savete za roditelje kako se ponašati - započela je Mikiloš, pa je spomenula koje su to preporuke:

- Izdali su generalne preporuke i u svakom slučaju, naveli su da vakcinisana deca, koja nemaju simptome, mogu neometano da dolaze u vrtić, a roditeljima je rečeno da prate da li se pojavljuju bilo kakvi simptomi, i ako primete nešto da se obrate pedijatru. 

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Kurir teleivizija JOŠ JEDAN INCIDENT U VRTIĆU U KOME JE DEČAK PREMINUO KAD JE PROGUTAO ŽIR! Vaspitačica prijavljena zbog postupka prema detetu