Dom zdravlja "Voždovac" i njegove stanice i ambulante na pomenutoj opštini u gradu, ali i prigradskom naselju dobili su nov sjaj.

Za to je zaslužna direktorka ove ustanove,doktorka Nevenka Veličković.

Ona je godinama unazad radila na poboljšanju uslova lečenja, ali i rekonstrukciji objekata.

image3(39).jpeg
Privatna arhiva 

Dom Zdravlja "Voždovac", pored centralne zgrade u Ustaničkoj ima još 22 objekta u kojima decenijama nije ulagano ništa.

U mestu Prnjavor, koji je u sastavu sela Ripanj, izgrađena je nova ambulanta, ali i u Jajincima. Urađena je kompletna rekonstrukcija ambulante u ulici Vojvode Stepe 226, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 15 miliona dinara otvorena za više od 10.000 pacijenata.

U ambulanti Šumice je kompletno urađena fasada, sanacija krova i stolarija, dok je u centralnom objektu renovirano specijalističke službe za konsultativnu delatnost i to: interno i odeljenje oftamologije, služba laboratorije, odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije za psihofizičkom pripremom za trudnice. 

image1(92).jpeg
Dom zdravlja Voždovac 

Takođe su obnovljeni instrumenti koji se koriste u svakodnevnom radu u svim službama Doma zdravlja. Ogranak “Ripanj- centar” postavljen je novi EKG aparat u sobi za intervencije. Kako bi zadovoljili visoke standarde bezbednosti pacijenata i osoblja zamenjene su obloge na svim ginekološkim stolovima i otomanima u Službi za zdravstvenu zaštitu žena.

Novi ultrazvučni aparat u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, kao i druga značajna medicinska oprema koja je bila neophodna. U okviru centralnog objekta Doma zdravlja "Voždovac“ je prostorija Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

image4(30).jpeg
Privatna Arhiva 

Ova vest je najviše obradovala voždovačke pacijente, s obzirom da su zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije više od dve decenije pružane u neadekvatnim uslovima, kako za korisnike, tako i za same zdravstvene radnike.Situacija se promenila.

Takođe, zamenjeni venecijaneri u Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece (ordinacije i čekaonice za preventivu i kurativu, izolacija i soba za intervencije), novi venecijaneri i za Službu zdravstvene zaštite školske dece, postavljeni su u zdravstvenoj stanici „Šumice“ – odeljenje stomatologije.

image2(76).jpeg
Privatna Arhiva 

 Nakon 36 godina zamenjene su podne obloge u službi za laboratorijsku dijagnostiku.

Direktorka je u izjavi za Kurir istakla značaj podrške koju dobija od države:

- Ovom prilikom bih se zahvalila ministarstvu zdravlja na agilnosti i brizi o našim korisnicima. Ministarstvo zdrvalja je finansiralo nabavku digitalnog rendgen aparata tako da je Dom zdravlja bogatiji za još jedan rendgen aparat koji će mnogo značiti korisnicima Doma zdravlja Voždovac.Grad je finasirao i ultrazvučni aparat sa kardiološkom sondom i pet stomatoloških stolica- rekla nam je direktorka Doma zdravlja Voždovac Nevenka Veličković.

Kurir televizija "Škole su prepune negativne energije, neka deca su kao tempirane bombe" Psihološkinja otkrila uzrok novog incidenta u našoj prosveti