Novopazarske mantije su najbolje jelo iz Srbije, objavio je popularni sajt za gastronomiju TasteAtlas.

Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru, gde se pripremaju po posebnom receptu koji je karakterističan za taj deo Srbije. Kurir je proverio zašto je baš to jelo izglasano za najbolje.

366443_241022.00_57_35_17.Still001.jpg
Kurir Televizija 

- Novi pazar je poznat po proizvodnji mantija, ali je to krenulo da se razvija i po ostatku Srbije, ali i ostatku sveta. I ranije su trebale da budu proglašene za najbolje, to je brend Novog Pazara, i to je naša kultura. Pravi se na starinski način i treba ih očuvati - rekao je vlasnik jednog od najautentičnijih lokala koji proizvode ovaj specijalitet u Novom Pazaru.

On je rekao i da iako se one prave isto kao recept koji bi pronašli na internetu, njihova tajna leži u "iskusnim i veštim rukama i kvalitetnim sastojcima":

Kurir televizija Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu specijaliteta

- Ja sam lično zadužen za nabavku svakog jutra, a pet žena ih već 30 godina pripremaju. Mi smo imali priliku da mehanizujemo posao, ali tako bi izgubili ovo što imamo. Nikada se nisu pravile mašinski i tako i treba da ostane.

Kako je on jedan od ljudi koji su zaslužni što su mantije dobile ovu titulu, on je ovim putem pokazao i zahvalnost:

- Ponosan sam na sebe, porodicu i grad, kao i sve nas koji se bavimo ovim. Ima puno mesta koja prodaju mantije, ali mi smo prepoznatljivi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija PUNJENE LIGNJE I DALMATINSKO VARIVO NA POSEBAN NAČIN! Majka i snajka pripremale specijalitet koji se dopao svima: Čista desetka!