BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom jutra hladno, po kotlinama, nizijama i visoravnima mestimično magla i prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metra visine. Vetar slab do umeren, ujutru na jugu Banata i u donjem Podunavlju i pojačan, jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severni i severoistočni pravac.

mraz 1.jpg
RHMZ Printscreen 

Najniža temperatura od minus dva do osam, a najviša dnevna od 18 do 22. Uveče i tokom noći na krajnjem severu prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom.

U Beogradu danas pretežno sunčano i malo svežije vreme. Jutro hladno, na periferiji slab mraz. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od tri do osam, a najviša dnevna oko 20.

mraz 3.jpg
RHMZ Printscreen 

Biometeorološka prognoza

Relativno povoljna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

mraz 2.jpg
RHMZ Printscreen 

Prognoza za novembar

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 do 1.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.7 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5 do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.2 stepeni. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

Kurir.rs/Beta/RHMZ