"Ne dopusti da u nepredviđenim slučajevima zaboravim da sve dolazi od Tebe. Nauči me da se pravično odnosim prema svome bližnjem, da nikoga ne razgnevim i ne ožalostim", reči su molitve na početku dana Filareta, Mitropolita moskovskog.

Svakodnevno možemo čuti: "Pomozi bližnjem svom", a upravo lekciju o tome održao je svima sveštenik Aleksandar Praščević,  koji je bio i šef kabineta pokojnog patrijarha Irineja.

Naime, on je u Višnjičkoj ulici u Beogradu pritekao u pomoć jednoj starijoj ženi kojoj je ispala sva roba iz kolica za kupovinu.

- Ovoj divnoj ženi prevrnula se kolica na pešačkom jer je neko projurio pored nje, a onda joj drugi vozači trube i viču kroz prozor.. Ljudi moji, kuda idemo sa takvim ponašanjem? - upitao se na svom Instagram profilu sveštenik Praščević.

Snimak je zabeležio Stefan Kuzmanović student teologije.

Mnogi vernici pohvalili su potez sveštenika.

- Bog nam uvek pomaže preko drugih ljudi. A Vas je poslao ovoj vrednoj ženi. Hvala Bogu na svemu - navodi se u jednom od komentara.

03:45
SVEŠTENIK OBJAŠNJAVA ČEGA SE SEĆAMO NA VELIKI ČETVRTAK: Ključna je tajna večera, a evo kako je nastao izraz "Judin poljubac" Izvor: kurir televizija