Jasmina Cvetković (32) iz sela Suvojnica kod Surdulice uspešno je operisana u Turskoj. Operacija kancera materice koji je metastazirao na na jajnike, bešiku i debelo crevo trajala je 15 sati i ova hrabra devojka se sada oporavlja na intenzivnoj nezi, saznaje Kurir.

Stefan Stanković iz "Humanog srca" iz Surdulice kaže za Kurir da se nadaju da će se Jasmina što pre oporaviti. Jutros su je videle dve devojke i bila je dobro. Očekujemo da je prebace iz intenzivne nege u sobu. Prvih 24 do 48 sati su važna. Do sada je za Jasminu prikupljeno 10.000.000 dinara putem SMS donacija. Nakon operacije, očekuju je terapije i kontrolni pregledi. Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su bili uz nju i pomogli da se operiše - rekao je Stanković.

Jasmina Cvetković 2.jpg
Privatna Arhiva 

Podsetimo, za Jasmininu operaciju je u poslednji čas juče prikupljen novac kada je u osam sati stigao poslednji cent od 3.000 evra koliko je nedostajalo od ukupne sume od 90.000 evra koliko je koštala intervencija u Turskoj. U salu je ušla u deset sati po njihovom vremenu i operacija je uspešno završena.

Jasmini je tumor materice metastazirao na jajnike, bešiku i debelo crevo, a kada smo u ponedeljak razgovarali sa njom trpela je ogromne bolove, ali je bila puna optimizma.

Jasmina Cvetković pomoć.jpg
PrintscreenHumano srce 

- Karlica me boli. Bešika. Daju mi neke njihove jake lekove, ali ne pomaže. Ako bog da da uz pomoć humanih ljudi sakupim novac i odem na operaciju, znam da ću pobediti kancer. Imam zašta da živim i da se borim. Imam podršku majke, brata, sestre, dečka... Neko me čeka, pati, plače... Imam razlog za život. Za njih živim, zato neću ni suzu da pustim - kazala je tada Jasmina. Planirano je da pet lekara obavi tešku intervenciju i da odstarne sve organe i delove organa koji su zahvaćeni kancerom.

Kurir televizija "KANCER NIJE JEDINI RIZIK PRETERANOM IZLAGANJU SUNCU" Dermatolog upozorio na mnogobrojne opasnosti zbog pojačanog UV zračenja