Simpatična Špankinja Laia Blaskez, koja je veoma popularna na društvenim mrežama, verila se nedavno za svog izabranika Andriju Mitrovića iz Smederevske Palanke, zbog kojeg je i napustila Barselonu i preselila se u ovo malo podunavsko mesto!

komplet-lepinja.jpg
Printscreen/Instagram/laganosp 

Da stvar bude posebno romantična, ovaj mladi par se verio u Hramu Svetog Save u Beogradu, koji je na naki način simbol njihove ljubavi, jer su se praktično zahvaljujući toj svetinji - i upoznali.

Ljubav prema Srbiji, ali i jednom Srbinu iz Smederevske Palanke, navela je Špankinju Laiu Blaskez (Blazquez) da se pre sedan godina iz Barselone doseli u Smederevsku Palanku i započne neobičan biznis. 

U tom mestu ona i Andrija otvorili su mali restoran u kojem pravi originalne zlatiborske komplet lepinje.

1000048390.jpg
Printscreen/Instagram/laganosp 

Restoran je postao omiljeno mesto ne samo Palančana, nego i turista iz svih krajeva Srbije, a to se desilo ne samo zbog čuvenog gurmanluka, već i zbog simpatične vlasnice Laie, čije su objave na društvenim mrežama o Srbiji, našim običajima i tradiciji privukli veliki broj pratilaca.

Momka Andriju, kako je ranije ispričala za Infostud, upoznala je pre sedam godina, potpuno slučajno.

spanjolka.png
Tik Tok Printscreen 

- Andriju sam uspoznala slučajno, tako što sam podelila njegovu predivnu fotografiju Hrama Svetog Save na Instagramu. Bilo mu je zanimljivo što se jedna Špankinja oduševila njegovom fotografjom i kontaktirao me. Nakon toga smo počeli da pričamo, da se sve više upoznajemo na daljinu. Sve dok nije došao u Barselonu da se upoznamo i uživo. Ubrzo smo shvatili da ne želimo da se razdvajamo, ali morao je da se vrati zbog posla i to nam je teško palo - ispričala je ona.

screenshot-20231218-172454.jpg
Printscreen Prva TV 

Kada je Andrija otišao, razmišljala je non stop o njemu, a onda je došla u Srbiju. Oduševili su je i hrana o ljudi. Mnogo se lepo osećala ovde i nije želela da se vrati u Barselonu. U jednom trenutku je pala i odluka da se preseli. 

- Imala sam iskustava u ugostiteljstvu, a srpska kuhinja me oduševila, naročito zlatiborski specijalitet - komplet lepinja sa jajima, kajmakom i pretopom – priča Laia i dodaje:

spanjolka1.png
Tik Tok Printscreen 

- Pomislili smo, zašto ne bi u Andrijinom rodnom gradu ponudili ovaj specijalitet, pokrenuli sopstveni biznis i bili zajedno. I tako smo polako krenuli da razvijamo naš mali restoran. Krenula je potraga za lokalom, kao i najboljim namirnicama za lepinje, osmišljavanje menija i sve ostalo. Kada je sve bilo kompletirano, u proleće 2022. godine smo počeli da radimo - ispričala je ona tada.

collage-copy.jpg
Printscreen/Instagram/laganosp 

Danas se oseća, kako kaže i kao Špankinja i kao Srpkinja, ali sa srcem u Smederevskoj Palanci. Pored komplet lepinje pravi i sarmu i razne druge srpske specijalitete, vrlo dobro priča srpski, a krstila se i u jednom srpskom manastiru.

Prelep snimak njene i Andrijine veridbe razgalio je brojne pratioce na mrežama.

"Čestitam. Bog da vam da sve što želite!", Četitke od srca", "Čuvajte se i rastite zajedno", bili su samo neki od komentara.