Na odeljenju ginekologije u čačanskoj bolnici, pre nekoliko dana dogodila se tragedija koja je potresla celu Srbiju. Trudnica iz Ivanjice izgubila je bebu tokom porođaja, a porodica je uverena da se dete ugušilo zbog nestručnog postupanja lekara. U Opštoj bolnici Čačak navode da su o ovom tragičnom događaju obavestili Ministarstvo zdravlja i nadležnog zdravstvenog inspektora, te da je pokrenuta unutrašnja istraga kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo.

Naša dopisnica iz Čačka, Svetlana Vučković, razgovarala je sa rođakom nesrećnih roditelja, a iznosi najnovije informacije o ovom slučaju.

01:32
Oglasio se rođak porodilje iz Ivanjice čija je beba umrla na odeljenju ginekologije u čačanskoj bolnici Izvor: Kurir televizija 

"Sve je moglo biti izbegnuto": Porodica traži pravdu

Milorad, rođak nesrećnih roditelja, za Kurir televiziju izneo je detalje o agoniji kroz koju je prošla njegova snaha pre nego što je izgubila bebu. Kako je naveo, trudnica je imala urednu trudnoću, a termin porođaja bio je zakazan za 12. oktobar. Uprkos tome, lekari su je nekoliko puta vraćali kući iz čačanskog porodilišta, sa obrazloženjem da "još treba sačekati". Prvi put su je vratili sa rečima da još nije vreme. Zatim je dolazila 14., 16. i 18. oktobra, ali su je svaki put vraćali kući. Konačno su je primili 20. oktobra, ali bilo je kasno. 

Prema njegovim rečima, lekari su pokušali da obave prirodni porođaj, ali su ubrzo prešli na carski rez. Beba je rođena, ali je ubrzo preminula. "Oglasila se samo na trenutak, a zatim preminula", navodi Milorad.  Porodica je u suzama i očaju.

366438_241024.00_15_17_09.Still004.jpg
Kurir Televizija 

Rođak Milorad koji inače živi u Beogradu insistira na odgovornosti lekara i pokušaće da ubedi sestrića i snahu da tuže bolnicu. 

On je naglasio da porodica, naročito roditelji preminule bebe, prolaze kroz nezamislivu agoniju. Tvrdi da je ova tragedija mogla biti izbegnuta da su lekari bili odgovorniji.

Bolnica pokreće istragu, porodica traži odgovore

Opšta bolnica Čačak oglasila se saopštenjem, potvrđujući da je o ovom događaju obavešteno Ministarstvo zdravlja i nadležni zdravstveni inspektor. Takođe, direktor bolnice naredio je vanrednu unutrašnju kontrolu stručnog rada osoblja na odeljenju za ginekologiju i akušerstvo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

04:38
"Šest meseci krili od mene da mi beba nije imala kiseonik na porođaju, a danas ima cerebralnu paralizu" Lekari ostali u šoku posle bolnih reči neutešne majke Izvor: Kurir televizija