Državni sekretar Ministarstva prosvete Jasmin Hodžić otvorio je danas Školski dan na 67. Međunarodnim sajmu knjiga i poručio svim posetiocima da uživaju u bogatstvu lepe reči i da čitaju što više.

- Beogradski sajam knjiga je, već više od šest decenija, najreprezentativnija manifestacija u regionu, koja i ove godine okuplja više stotina izlagača iz zemlje i inostranstva. Ovaj događaj privlači sve generacije i zato i jeste tako poseban. Ovde mogu zanimljive sadržaje pronaći i naši najmlađi, kao i najstariji - rekao je Hodžić na otvaranju.

On je dodao da je Školski dan tradicionalno namenjen organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora i da su izlagači pripremili poseban program namenjen starijim i mlađim školarcima, kao i njihovim nastavnicima.

Otovoren Skolski dan na Sajmu knjiga 1.jpg
Daniela Marinković 

 Državni sekretar naveo je da se paralelno sa Sajmom knjiga i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvete.

On je rekao da Ministarstvo prosvete na štandu pod sloganom "Pobedi znanjem" s ponosom predstavlja primere dobre prakse i
naše vaspitno-obrazovne ustanove.

- Posebno smo ponosni na decu i učenike širom Srbije, koji su javnosti pokazali svoja znanja, umeća i postignuća. Ovaj sajam je prilika da istaknemo značaj obrazovanja i znanja, ličnog i profesionalnog razvoja, ali i da ukažemo na značaj tolerancije i razumevanja Na kraju, još jednom vam želim da uživate na Sajmu knjiga u bogatstvu lepe reči i uz poruku čitajte što više, proglašavam školski dan otvorenim - kazao je Hodžić.

01:15
Kurir televizija na Sajmu obrazovanja: Kako su učenicima svoje aktivnosti predstavili učitelji i nastavnici Izvor: Kurir televizija