Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas Policijsku stanicu u Krupanju kao i Vatrogasno-spasilačku jedinicu u ovom mestu gde se susreo sa njihovim pripadnicima. On je poručio da je cilj Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da svi, policija i svi sektori, imaju adekvatne uslove za rad kako bi mogli da budu pravi servis građana.

- MUP, odnosno policija jeste servis građana i veoma je bitno na koji način se komunicora sa njima i da li postoje dobri uslovi za rad. Cilj nam je da napravimo bolje uslove da policajci i uopšte MUP, ima adekvatne uslove da može biti pravi servis građana. Raduje me da je u Krupnju izgrađen novi objekat, imajući u vidu da sam obišao gotovo sve policijske stanice u Srbiji moram reći da je ovo jedan od lepših objekata. Adekvatan je broju stanovnika i potrebama Krupnja i mislim da će građani biti zadovoljni usluga koje će ovde imati – kazao je ministar Dačić.

Ivica Dačić u Krupnju Autor: Kurir.rs/T. Ilić

Prema njegovim rečima, policija ima mnogo posla, od državanja reda i mira, borbe protiv kriminala pa do upravnih poslova, izdavanja ličnih dokumenata, pitanja saobraćaja, tu je i Sektor za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci i veoma je bitno da u svakom mestu ‘’policija bude na pravi način ogledalo naše države’’.

- U poslednjih petnaest godina bilo je različitih aktivnosti koje su dovele do toga da smo danas osposobljeniji nego što smo bili, praktično u svim segmentima. To će se sigurno odraziti i na efekte rada samog MUP-a. Želim da posle logističkog dela, uslede i što bolji rezultati u svim segmentima rada MUP-a, odnosno policije – kazao je Dačić koji je posetio i Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Krupnju i video uslove u kojima borave i opremu kojom raspolažu.

Kurir.rs/T. Ilić