Amerikanac Džibri Bel, koji je vrlo popularan na društvenim mrežama gde često objavljuje snimke u kojima veliča naš narod i kulturu, posetio je Dubai. Ulicama ovog grada se prošetao u srpskoj narodnoj nošnji, a čak i ovde je sreo Srbe, sa kojima se "živo" ispričao i kojima je priznao da se, iako je rođen u SAD, oseća kao Srbin!

dzibri.png1.png
Printscreen/Tiktok/jibribell 

 - Gledala sam te na televiziji - rekla mu je sa oduševljenjem jedna Svetlana kada ga je prepoznala na ulicama Dubajia.

Džibri se, ljubazan i srdačan kakav je, oduševio na ovo priznanje.

"A, šta ti radiš ovde?", pitao ju je sa širokim osmehom.

"A šta ti radiš?", uzvratila je Svetlana.

"Nemam pojma. Imam moju nošnju i opanke, ne znam šta radim u Dubajiu!", našalio se on.

Kada je čuo da su Svetlana i devojka koja je bila sa njom iz Novog Sada - oduševio se.

dzibri2.jpg
Tik Tok Printscreen, Dzibri Bel 

- To je najbolji grad na celom svetu. Pre 12 godina sam posetio Novi Sad i to mi je promenilo život. Moj kum je iz Sremskih Karlovaca. Ja sam iz Amerike, ali moja duša je iz Srbije. Mislim da sam u prošlom životu bio Srbin. Možda sam živeo u Leskovcu i zvao se Dragutin ili tako nešto - rekao je ovaj simpatični mladić na vrlo dobrom srpskom jeziku.

Džibri je u Dubajiu sreo i jednu Ljlljanu sa kojom se slikao sa tri podignuta prsta. Rekla mu je da mu je drago što nosi srpsku narodnu nošnju.

- Zato što "Srbija do Tokija!". Hoću da celi svet zna gde je Srbija - rekao je on i dodao da je Dubai lep grad, ali da svi prvo treba da dođu u Srbiju.

Džibri Bel, inače, već duže vremena boravi u Srbiji i oduševljen je našom kulturom. Često ističe da na Zapadu imaju pogrešno mišljenje o Srbiji, te da je naša zemlja puna divnih, plemenitih i srdačnih ljudi.

amerikanac2.jpg
Tik Tok Printscreen 

On u Srbiji, kako kaže, ima i srpsko ime i predstavlja se kao Jovan Crnović, a krstio se i u jednoj crkvi u Čikagu i preuzeo pravoslavnu veru.

 Bonus video:

03:08
AMERIKANAC BI VOLEO DA JE SRBIN! Glumac se za vreme pandemije preselio u Beograd, HOĆE DA FILMOVIMA PROMENI SLIKU O NAŠEM NARODU Izvor: Kurir televizija