Na današnjem sastanku direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića i predstavnika lokalne samouprave Zlatiborskog upravnog okruga, u Gradskoj kući u Užicu vođen je razgovor o nadležnostima Agencije i jačanju mehanizama za sprečavanje korupcije.

Dragan Karadarević (2).jpg
Dragan Karadarević 


Prisutne predsednike opština Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj i Bajina Bašta, kao domaćin skupa pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.


Direktor Damnjanović je upoznao predstavnike JLS sa pojedinostima iz Zakona o sprečavanju korupcije, konkretno iz oblasti prijave imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, novog ciklusa izrade planova integriteta, obuke o etici i integritetu, lobiranja, posle čega je usledila diskusija. Posebna pažnja je ovom prilikom bila posvećena razmeni iskustava javnih funkcionera i isticanju primera sa kojima se sreću u svakodnevnoj praksi. Damnjanović je učesnicima obećao dalju podršku u radu i najavio obilaske predstavnika Agencije upravnim okruzima jednom mesečno.

3W9A5215 (1).jpg
Dragan Karadarević 


Zlatiborski upravni okrug je jedanaesti okrug sa kojim je Agencija od jula ove godine realizovala ovu vrstu sastanaka.

Promo