U Novom Pazaru, po prvi put u istoriji, uvedena je zabrana gledanja filma zbog scena nasilja. Kulturni centar doneo je odluku da zabrani prikazivanje horor filma “Terrifier 3” osobama mlađim od osamnaest godina.

Ova odluka dolazi kao odgovor na brojne pritužbe građana i strah od negativnog uticaja na mlađe gledaoce.

Zbog čega je ovaj film opasan po mlađu publiku saznao je novinar Emir Ličina za Kurir televiziju.

bioskop-reuters.jpg
Reuters 

- S obzirom na to da je publika u Srbiji za horor flimove, nažalost, u velikom procentu, maloletnička, mi smo smatrali da treba da delujemo odgovorno i da stavimo ograničenje za ovaj film. On i zvanično ima odluku da je 18 plus i ovo je prvi put da smo uveli odluku da ulaznicu mogu kupiti, ali i film gledati, isključivo punoletnici - rekla je Elma Šabanović, urednica programa u KC Novi Pazar.

Demir Miraljemović je tek napunio 18 godina, pa ga ova odluka neće doticati, pa je otkrio šta misli o samoj zabrani:

- Pa iskreno, žao mi je za moje drugare koji imaju 16 i 17 godina, ali za mlađu decu mi je drago jer prave veliku buku i imaju neželjene reakcije, jednostavno nije ni moguće gledati film sa njima jer nije ni predviđen za njih.

02:29
Novi Pazar, prvi put u istoriji, uvodi zabranu za gledanje ovog sadržaja: Građani u strahu! Izvor: Kurir televizija 

Ovu odluku pozdravili su i građani, među kojima je majka i glumica Lejla Pluncević:

- To je okej i drago mi je što je urodilo plodom i da su roditelji primetili da nije primerneo za decu tog uzrasta i da su našli zajedničko rešenje. Ja jesam majka, ali osmogodišnjaka, pa još nisam ušla u tu zonu da gleda filmove koji nisu za njegov uzrast, pa nisam u riziku da pogleda sadržaj koji nije prikladan.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

04:20
PONOVO RADI BIOSKOP! Građani Sremske Mitrovice opet uživaju u filmovima, ali njihove projekcije NE LIČE NI NA JEDNU DRUGU Izvor: Kurir TV