Na štandu Ministarstva prosvete u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava pod sloganom "Pobedi znanjem" danas su učenici koji borave u ustanovama učeničkog standarda predstavili svoje aktivnosti.

Radna jedinica Učeničkog centra Beograd, "Beograd na Kopaoniku", predstavila je školu skijanja i prikazala obuku i osposobljavanje instruktora, kao i druge slobodne aktivnosti i rada u tkv. "zelenoj sezoni“.

Ucenicki domovi BG.jpg
Daniela Marinković Sajam obrazovanja

Dom učenika Srednjih škola iz Niša priredio je izložbu radova učenika koji pohađaju umetničku sekciju, dok su posetioci sajma mogli da odigraju partiju šaha sa članovima šahovske sekcije. U nastavku programa na štandu Ministarstva, učenici ovog učeničkog doma, ali i učeničkog doma "Jelica Milovanović", "Milutin Milanković“ i "Patrijarh Pavle“ iz Beograda, priredili su muzički program i igrom i pesmom uveseljavali posetioce Sajma.

Sajam obrazovanja Autor: Daniela Marinković

Folklorne sekcije ovih učeničkih domovaizvele su splet srpskih igara, plesna sekcija Učeničkog centra Beograd izvela je moderan ples, dok su se učenice iz Učeničkog doma "Jelica Milovanović" predstavile izvođenjem popularne i klasične muzike.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine.

01:15
Kurir televizija na Sajmu obrazovanja: Kako su učenicima svoje aktivnosti predstavili učitelji i nastavnici Izvor: Kurir televizija