Mnoge devojke na raznim svečanim prilikama u skladu sa odevnom kombinacijom obuvaju cipele sa štiklom, ali samo par sati jer im brzo postanu neudobne te su primorane da se izuju i obuju nešto ravno.

O ovoj navici devojaka pokrenula se polemika na društvenoj mreži X gde je korisnica napisala da ona tako nešto nikada ne radi, a ujedno je isprozivala žene koje to čine.

Nikada, ali nikada, neću pasti na taj nivo da se preobuvam na svadbama u nešto tipa baletanke ili patike. Alooooe, ako vam je nešto neudobno ne morate to da obujete - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara:

- Ja idem bosa kad me zabole noge. Moja najbolja drugarica kad ima trubača, izuje se bosa čak i ako su joj cipele udobne, voli tako - piše u prvom komentaru, a autorka objave je dodala:

- Žene me u komentarima ubeđuju da one neće sebe da muče zbog mišljenja drugih ljudi, a ipak su one te koje su obule neudobne cipele zbog slikanja (i drugih ljudi), dok sam ja (zbog sebe) krenula u udobnom i prijatnom.

Jedna korisnica je napisala i da ako su joj štikle trenutno udobne, neće biti i nakon par sati nošenja.

svadba-srpska-svadba-svatovi-mlada-mladenci.jpg
Aleksandar Jovanović Cile 

- Zato ću samo da napišem, da, ne moramo to da obujemo, ali hoćemo, gde je problem - napisala je ona.

Neke od njih su dodale i gde se one preobuju, to obično bude u toaletu, ispod stola ili odu du automobila. 

- To je ok manje-više, samo zašto si uopšte krenula u nečem što znaš da ti je neudobno? Ubeđuju me da neće sebe da muče zbog drugih, ali zašto uopšte onda krenuti u nekoj obući koja je "mučenje"? - naglasila je autorka, a druga korisnica se nadovezala:

shutterstock-1278905716.jpg
Shutterstock 

- Nije ti neudobno odmah, postane posle par sati. Sem toga jedno je hodati, slikati se, večerati, a skroz je drugo veseliti se i igrati posle. Sem ako nemaš 20 godina, onda ti je sve svejedno.

- Kako bih ti rekla - držala sam cipele za posao u poslednjoj fioci radnog stola i uvek sam na poslu bila u salonkama, al' držala sam ispod stola i prigodne za štrapac ako izlazim na teren! Isto važi za svadbe. Pojaviću se u odgovarajućim, al' u kolima ću imati udobnije za posle - navodi se u komentaru, a autorka je nastavila:

- Još mi kažu: "Pa zašto, normalno je". Ono tipa normalno je da pored torbice nosim kesu sa baletankama?