Dane Čanković, bivši direktor „Sloge“ iz Kaća, kupio 557 kvadrata nekretnina, čija vrednost ide do 800.000 evra

BEOGRAD - Kome je Pušić kum, za njega nema zime!
Dane Čanković, glavni osumnjičeni u otimanju 327 hektara državnog zemljišta vrednog 320 miliona evra u slučaju „Sloge“ iz Kaća, inače kum zamenika načelnika UKP Bogdana Pušića, materijalno se obezbedio, i to nekretninama vrednim skoro milion evra, saznaje Kurir! Čanković na svoje, ali i na imena članova svoje porodice poseduje čak sedam stanova i dve garaže u Novom Sadu, i to na ekskluzivnim lokacijama.

Naime, kupio je tri stana u Fruškogorskoj ulici, jedan veličine 131, a druga dva po 78 kvadrata. Dalje, Čanković ima stanove koji se nalaze u Ulici cara Lazara od 87 kvadrata, u Milete Protića od 41 kvadrat i garsonjeru od 22 kvadrata u Ulici Zlatna greda. U Karaškoj ulici u Subotici takođe ima stan, i to od 120 kvadrata.

Ukupna kvadratura stanova koje poseduje bivši direktor „Sloge“ iznosi 557 kvadrata. Prosek cena u Novom Sadu na lokacijama gde Čanković ima stanove kreće se oko 1.400 evra po kvadratu. Kad se pomnoži ukupna kvadratura stanova s prosečnom cenom kvadrata od 1.400 evra, računica pokazuje da Čanković u nekretninama ima „sićušnih“ 800.000 evra.

- Trenutno se provera šta od nekretnina poseduje i njegov kum Pušić, odnosno da li neki od devet stanova pripada i ovom policajcu - kaže naš izvor.
Podsećamo, od svih osumnjičenih za malverzacije, jedino Čanković nije uhapšen tokom istrage jer ga je, prema saznanjima Kurira, od lisica štitio kum Bogdan Pušić.

(E. K.)
Mutne radnje... Nezakonito otuđili stotine hektara zemlje

Mnogo stanova, a plata 1.000 evra

Odakle bivšem direktoru „Sloge“ iz Kaća Danetu Čankoviću toliko skupocenih nekretnina, nikom nije jasno.
- Ono što je jasno jeste da to nije mogao da obezbedi od svojih primanja koja su u to vreme iznosila oko 1.000 evra. U svakom slučaju, poreklo novca kojim je kupio stanove moraće vrlo brzo da dokazuje - tvrdi naš izvor.