Revoltirani pisanjem našeg lista o mutnim radnjama u policiji, funkcioneri ogrezli u kriminal krenuli u napad na nas preko medija koje kontrolišu

BEOGRAD - Udruženi zločinački poduhvat!

Vrh MUP odlučio je kako da odgovori na pisanje Kurira o kriminalu epskih razmera u srpskoj policiji: napasti Kurir iz svih oružja, i to preko medija koje oni kontrolišu.

Nakon što smo u nastavcima, argumentovano, otkrili kako je vrh policije, poput direktora Milorada Veljovića, zamenika načelnika UKP Bogdana Pušića, te Zorana Tomaševića, načelnika Uprave za obezbeđenje objekata i ličnosti u MUP Srbije, ogrezao u kriminal i korupciju, ali i kako manipuliše javnim mnjenjem preko svojih medija, čelnici MUP su istu taktiku primenili i juče.

Kako Kurir saznaje, Miki Antonijević, kum i specijalni savetnik Veljovića, i Vesko Milić, pomoćnik direktora i specijalni savetnik, osmislili su preko svog tabloida (kome inače redovno daju informacije iz istraga, što je zloupotreba službenog položaja) napad na Kurir, koji je prethodnih dana razotkrio kako funkcioneri MUP reketiraju privrednike, štite političare dok pljačkaju narod, montiraju procese protiv onih koji se usude da im se suprotstave, ucenjuju, drže predmete po fiokama... Kad sve to rade, nisu im strane ni laži koje su objavili, a to je da su tajkuni izdvojili milione da se blate nedužni šefovi policije.

Upravo ti „nedužni“ šefovi godinama vladaju MUP i godinama su dopuštali da ti tajkuni i korumpirani političari otimaju milione od građana Srbije, dok je Kurir godinama unazad pisao o svim pljačkama. Inače, naš list je od izvora iz MUP dobio informaciju da se sprema udar iz svih oružja, i to preko medija i novinara koje plaćaju i kontrolišu, ali i na sve druge načine.

- Ovo što ste napisali je sve tačno. Oni su u velikom strahu jer znaju da su provaljeni i da su im zbog vas dani odbrojani. Zato su sad spremni na sve da vam se osvete. Pokušaće da napadnu i vašeg vlasnika i zaposlene u Kuriru kako bi diskreditovali vas i vaše pisanje - kaže izvor.

Kurir će nastaviti da izveštava o kriminalu čelnih ljudi MUP, jer bez depolitizovane i dekriminalizovane policije zemlji nema napretka. Ovakvi policajci ne mogu da se bore protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Zoran Tomašević

30. avgust 2013. i 2. septembar 2013.

3. septembar 2013.